“TESİS DE ATIKLAR DA DERHAL TAŞINMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TESİS DE ATIKLAR DA DERHAL TAŞINMALI”


 

Kazanlı sahilindeki binlerce ton kanserojen Krom+6 atıklarının depolandığı Kromsan Soda Sanayi tesislerinde incelemelerde bulunan HDP Milletvekili Turan, insan ve çevre sağlığı için “Tesis de atıklar da derhal taşınmalı” çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi sahilinde incelemelerde bulundu. Burada kent kamuoyunun ve bölgedeki insanların tüm itirazına karşın kurulan Kromsan Soda Sanayi Tesisleri’ne ilişkin açıklamalrda bulanan Turan, fabrikanın çevreye ve insanlara verdiği zarar nedeniyle bir an önce bulunduğu yerden daha uygun olan bir bölgeye taşınması gerektiğini kaydetti. 
Tesis kampusu içerisinde yer alan kanserojen Krom+6 atıklarının da standartlarına uygun şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini belirten Turan, konunun hem yerelde hem de TBMM’den takipçisi olacaklarını duyurdu. Krom+6 atıklarının insan sağlığı açısından son derece tehlikeli toksit özelliklere sahip olduğunu ve kanserojen sınıfta yer aldığını hatırlatan Turan, “Burada insan sağlığına uygun olmayan bir üretim yapıldığını izliyoruz. Özellikle yağmurlu ve rüzgarlı havalarda brandaların altındaki atıkların çevreye yayılması ile sık sık ciddi ekolojik problemlerle karşı karşıya kalıyoruz” uyarısı yaptı. 

“TESİSİN VARLIĞI KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”
Kromsan Soda Sanayi AŞ’ye ait olan tesislerinin etrafındaki Kazanlı, Karaduvar ve Adanalıoğlu Mahallelerinde yaşayan binlerce insan için çok ciddi bir risk yaratığını sözlerine ekleyen Turan, “Bu tesisin buradaki varlığı hem insan hem de çevre sağlığı açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Buradaki kimyasal atıkların uygun bir biçimde bertaraf edilmesi ve çevreye daha fazla depolanmaması gerekir. Biz biliyoruz ki geçtiğimiz yıllarda olumsuz hava koşulları sebebiyle buradaki atıkların önemli bir kısmının etrafa ve denize yayıldığını biliyoruz. Bunun pratik anlamı, yediğimiz deniz canlılarından sebzelere, soluduğumuz havaya kadar her yerden krom+6 atığını alıyor olabiliriz. Bu riskin daha fazla büyümemesi için yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizde bu tesisin yarattığı riski TBMM gündemine taşıyarak bu sağlık ve çevre sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA