İÇİŞLERİ ‘USULSÜZLÜK VAR’ DANIŞTAY ‘YOK’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İÇİŞLERİ ‘USULSÜZLÜK VAR’ DANIŞTAY ‘YOK’


 

İçişleri Bakanlığı’nın, CHP’li Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve 4 belediye yöneticisi hakkında, Atatürk Köprüsü’nün yapımına ilişkin ‘usulsüzlük var’ diyerek açtığı soruşturma Danıştay tarafından iptal edildi.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Silifke ilçesinde, belediyenin Göksu Nehri üzerine yaklaşık iki yıl önce yapımına başladığı 4’üncü köprü olan Atatürk Köprüsü’nün yapımında usulsüzlük yapıldığına dair tartışmalar dinmek bilmiyor.
Osman Türe adlı vatandaşın şikayeti sonucu İçişleri Bakanlığı’nca geçen yıl, köprü yapımında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle; CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Esen Tuba Tol, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Fen İşleri Müdürü Murat Ayaş, Plan ve Proje Müdür Vekil Şeyma Savar Dermen hakkında soruşturma açıldı. Ancak itiraz sonucu soruşturma Danıştay’dan döndü. Ancak Danıştay, eksikliklerin giderilmesi ve bir ön inceleme yapılmasını da hükme bağladı. 


BAŞKAN TURGUT; “KARALAMA KAMPANYASI”
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Turgut, Osman Türe adlı şahıs tarafından, bir karalama kampanyasının malzemesi olarak kullanılan, İçişleri Bakanlığı’nın 10/04/2017 tarih ve Mül. Tef. Kur. Bşk.’nın 2017/75 sayılı kararının geçerliliği olmadığını açıkladı. 
Söz konusu kararın, yapılan itiraz üzerine, Danıştay 1. Daire Başkanlığı’ndan döndüğünü belirten Turgut, “Danıştay’ın 2017/1908 no.lu kararıyla, soruşturma izni verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı’nın 10.04.2017 tarih ve Mül. Tef. Kur. Bşk.’nın 2017/75 sayılı kararının kaldırılmasına... 31.10.2017 tarihinde oy birliğiyle karar verildi” dedi. 
Atatürk Köprüsü’nün inşaatı sırasında, art niyetli birçok kişi ve maşalarınca defalarca haksız şikâyetler yapıldığını savunan Turgut, “Tüm iş ve işlemler farklı uzman ve yetkililerce defalarca incelenmiş, yasal ya da teknik yönden herhangi bir yanlış ya da eksik tespit edilememiştir. Kısacası, ‘Atatürk Köprüsü’ yasal bir köprüdür.

“EVRAKLARI NASIL ELE GEÇİRDİ?”
Osman Türe’nin, nasıl ve nereden elde ettiği merak konusu olan ‘kişiye özel’ bu evrakları, kamuoyunu yanıltmak ve yönlendirmek için kullanarak, ‘neye ve kimlere hizmet ettiği’ konusu ise kamuoyunun takdirindedir.
Osman Türe adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, Silifke’yi geleceğe taşımak ve Atamızın adını onurla yaşatmak için, hiçbir çıkar gözetmeden yürüttüğümüz mücadelemiz, bu tür çirkin saldırılar karşısında yılmadan sürecektir” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Osman Türe adlı vatandaşın şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı’nca açılan soruşturma gerekçesinde şu ifadelere yer verilmişti;  “Kamu İhale Kanunu’nun da; ‘Yapım işlerinde arza temin edilmeden, mülkiyet kamulaştırma ve gerekli hallerde imar işlemleri tamamlanmadan ve uygulama projeleri yapılmadan ihaleye çıkılamaz…’ hükmü yer almaktadır.
15 metre ve daha geniş imar yollarının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu, Silifke Belediyesi’nin yürürlükteki uygulama imar planına göre, söz konusu köprünün yerinin Göksu Nehri’nin kuzeyinde kalan kısmının 20 metrelik ve güneyinde kalan 17 metrelik şehiriçi yol akslarının üzerinde bulunduğu ve bu ana arterin bir parçası niteliğinde olduğu görülmektedir. 
Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke Belediyesi’ne köprü yapımına ilişkin bir yetki devri yapılmamakla birlikte, bahse konu köprünün yapılacağı alanda 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 7. maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylı bir uygulama imar planı bulunmadığı için herhangi bir yol genişliğinden de söz edilememektedir. 
Göksü Nehri üzerinde yapımına başlanan köprü ile ilgili olarak 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu ve uygulanmasına dair yönetmelikte öngörülen imar işlemleri tamamlanmadan, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Silifke Belediyesi’ne bir yetki devri yapılmadan ihaleye çıkılmasında sorumluluğu bulunan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Esen Tuba Tol ve Ömer Savar ile Fen İşleri Müdürü Murat Ayaş, Plan ve Proje Müdür Vekil Şeyma Savar Dermen hakkında soruşturma açılmıştır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA