‘MAVİ MERKEZ’ TANITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘MAVİ MERKEZ’ TANITILDI


 

Vali Ali İhsan Su, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklama göre, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ve Mersin Ekonomi Platformu (MEP) ortaklığıyla kurulan ‘Mavi Merkez’in basına tanıtımının da yapıldığı program sırasında ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Barış Salihoğlu ve MEP Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz’ın yanı sıra;  Mersin Liman Başkanı, Mersin Uluslararası Liman (MIP) yetkilileri, MEP Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Burada yaptığı konuşmasına, Mersinin içerisinde bulunduğu özel coğrafyanın avantajlarından azami düzeyde istifade etmesini arzuladığını dile getiren Vali Su, bu doğrultuda gelişen teknolojiden de yararlanarak denizlerimizden en yüksek katma değeri elde etme noktasında kamu, özel sektör ve üniversitelerimiz ortaklığında yoğun çalışmalar sürdürüldüğünü söyledi.
65. Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise Mersin’in 300 kilometre kıyı şeridi ile yüzde birlik bir deniz büyüklüğü alanına sahip olmasına rağmen ekonomik açıdan yüzde 20’lik paya sahip olduğunu kaydettiği konuşmasında, denizin Mersin için vazgeçilmez bir doğal kaynak olduğunu söyledi. Bu potansiyelin açığa çıkarılması şart diyen Milletvekili Elvan; “Sürdürülebilir bir deniz ekonomisi Mersin için zaruridir. Bu nedenle bölgeyi özellikle uzun vadede koruyacak başarılı deniz ekonomisi için gerekli her türlü desteği vermeye özen gösteriyoruz. Kapsamlı ve verimli bir deniz stratejisi geliştirmek, denizden elde edilen bilgiyi sosyal, ticari ve ekonomik paydaya dönüştürmek, bilgiyi üretmek ve kullanmak, kamu ve özel tüm paydaşların katılımıyla daha etkin bir şekilde yararlanmak ve bu gibi daha birçok hedefe ulaşmada kilit bir göre üstleneceğine yürekten inanıyorum.” dedi.
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Barış Salihoğlu’nun desteklerinden dolayı Vali Ali İhsan Su ve 65.Dönem Kalkınma Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a teşekkür plaketi sunmasının ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA