“TEDAVİ EDİLMEZSE FELCE KADAR GÖTÜRÜR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEDAVİ EDİLMEZSE FELCE KADAR GÖTÜRÜR”


 

MEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, sık sık baş ağrısı sorunu yaşayan vatandaşlara felç ve kalp krizi uyarısında bulundu.

Mehmet Nabi Batuk
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge Migren hastalığı ile ilgili dünyanın en büyük konferanslarından biri olan Migraine Trust Kongresinde ‘Çocuk- ergen baş ağrılarının tedavisi ile migrenin ağrı dışı ortaya çıkış şekilleri” konularında 2 konuşma gerçekleştirdi. Konferansa katılan ilk Türk bilim insanı olan Özge, migren ile ilgili yapılan akademik araştırmalardan güncel bilgiler paylaştı. Konferansın ardından gazetemize migren ile ilgili bir değerlendirme yapan Özge, migrenin sadece bir baş ağrısı olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Migrende ağrı dışında beyinde ve dış organlarında yaşanan değişimler kişinin yaşam kalitesini ve uzun dönem risklerini etkiliyor. Örneğin sadece migrenli bir genle yaşıyor olmak o kişiyi felç, kalp krizi gibi ölümcül olaylarda diğer insanlara oranlar 2,5 ile 4 kata kadar daha riskli duruma getiriyor” uyarısı yaptı. 
HEKİMLERE BAŞVURUN
Özellikle sık sık baş ağrısı çeken vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Özge, “Eğer uzun süreli baş ağrısı sorunları yaşıyorsanız kısa zaman içinde derhal bir nörologdan yardım isteyin” çağrısı yaptı. Baş ağrısı sorunu yaşayan vatandaşlara bazı önerilerde de bulunan Özge, “Hekim arkadaşlarımızdan aldıkları tedaviyi titizlikle uygulamaları, kendi kafalarına göre ağrı kesici içerek, iğneler yaptırarak ve bitkisel çözümler üretmeye kalkmamalarını öneriyoruz. Çünkü diğer türlü ileriki zamanlarda hem sağlıklarından hem de felç riskinden dolayı zor durumda kalabilirler. O yüzden bu toplantıda en öne çıkan bilgiyi damar sertliği yönündeki gelişmeler olarak değerlendiriyorum” diye konuştu. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA