DERNEKLERDEN BARIŞ MESAJI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERNEKLERDEN BARIŞ MESAJI


 

Mersin’de faaliyet yürüten derneklerin çatı kuruluşu Dernekler Platformu üyeleri basınla buluştu. Buluşmada barış ve kardeşlik mesajı verildi.

SONER AYDIN

Mersin Dernekler Platformu içerisinde yer alan derneklerin başkanları bir araya gelerek kentteki sorunları konuştu. Kentte en büyük sorun olan göç, işsizlik, alt yapı, çevre, çarpık kentleşme, ketsel dönüşüm, ulaşım, engelli hakları gibi konularda adım atılacağı belirtildi. 

“HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ VE HİÇBİR PARTİNİN DE ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ”

Mersin Dernekler Platformu adına açıklama yapan Vanlılar Derneği Başkanı Murat Karahan, farklı kültürleri ve inançları bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kentteki sorunların çözümü için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Karahan “Bizler kurumların başkanlarıyla bir araya gelmemizin temel amacı barış, hoşgörü ver kardeşlik şehri olan Mersin’imizde yaşayan farklı coğrafyalarda doğmuş kültürleri inançları farklı doğdukları yer Mersin oluşundan kaynaklı sorumluluk bilinci ile bir araya gelip Mersin’imizin sosyo kültürel ekonomik değerlerine değer katan kişiler olarak kardeşlik şehri Mersin’in sorunlarına çözümleyici bir bakış açısıyla farkındalık yaratacak başta sosyo kültürel projeleri akıl ve vicdan sahibi güzel insanlarla yol yürümek olacak. Mersin’imizin tüm sorunlarına başta göç, işsizlik, alt yapı, çevre, yeşil alan, kadın gençlik, çarpık kentleşme, ketsel dönüşüm, ulaşım engelli hakları gibi konularda sorunların tespiti ve çözüm yolları konusunda projeleri hazırlayıp hayata geçmesini sağlayacağız. Mersin’imizi yöneten idari erkan ve seçilmişlerimizle, belediye başkanları ve milletvekillerimizle el ele vererek çözümcül yaklaşımlarla acılar paylaştıkça azalır sevinçler paylaştıkça çoğalır deyimi ile hareket edip Mersin’imizin değerine değer katmak ve STK’lar arası ilişkileri daha sağlıklı bir zeminde buluşturup çözüm odaklı çalışmalar yapmak STK’ların sorunlarına dikkat çekip var olan sorunları çözmek istiyoruz. Herkese eşit mesafede olacağız ve hiçbir partinin de arka bahçesi olmayacağız. İlimiz Mersin’in çağdaş ve yaşanılabilir bir kent olabilmesi için mücadele edeceğiz. Kültürel ve sosyal çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bu platform kartopu gibi büyüdükçe büyüyecek ve her kesimden her inançtan STK’lara kucak açmış bu oluşum Mersin’in sesi ve çözüm adresi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan sizleri Mersin Dernekler Platformu adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sensiz bir eksiğiz” diye konuştu.

Platformu oluşturan dernekler: Artvinliler Derneği, Ailem Derneği, Anadolu Arapları Derneği, Batmanlılar Derneği, Baykanlılar Derneği, Bitlis İl ve İlçeleri Derneği, Diyarbakır Erganiler Derneği, Mersin Araplar Derneği, Mardinliler İl ve İlçeleri Derneği, Midyatlılar Derneği, Niğdeliler Derneği, Hakkariler Derneği, Hilvanlılar Derneği, Romanlar ve Müzisyenler Derneği, Şırnaklılar İl ve İlçe Derneği, Vanlılar Derneği, Vefa Derneği, Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği, Tüm Engelliler Derneği, Yörükler Derneği, Zaza Dil ve Kültür Derneği, Mersin’deki Suriyeliler Derneği.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA