“SUYU ÇEKECEK TOPRAKLAR BETONLAŞTIRILDI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SUYU ÇEKECEK TOPRAKLAR BETONLAŞTIRILDI!”


 

İş dünyası ile toplantı yapan Başkan Kocamaz, su taşkınları ile ilgili gelen soruya “Geçmişte o bölgeler topraktı, toprak suyu tutuyordu ama şimdi her taraf asfalt, bina, apartman olmuş. Su olduğu gibi kentin içine geliyor” diye yanıt verdi.

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nde (MESİAD) düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. MESİAD Erhan Deniz Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında iş insanları ile bir araya gelen Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Mersin iş dünyasının merak ettiği soruları da bu toplantıda yanıtlayan Başkan Kocamaz iş adamları ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Başkan Kocamaz, su taşkınlarına dair gelen soruların üzerine, kentin betonlaştırıldığını ve bu yüzden taşkınların yaşandığını itiraf etti.

“HER TARAFA ASFALT, BETON YAPILDI”
Mersin’de derelerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Başkan Kocamaz, suyu çekecek toprağın asfaltla kapatıldığını, betona dönüştürüldüğünü söyledi. Derelerle ilgi topu Devlet Su İşleri’ne (DSİ) atan Başkan Kocamaz, “Sel felaketleri ile ilgili elimizde bir plan yoktu. Taşkın planı hazırlattık. Dere yataklarındaki yapılaşmanın ortadan kaldırılması ile ilgili DSİ’nin yazıları vardı.1/5 binlik planlara bunlar konuldu. Bu konuda da çok fazla itirazlar oldu. 3 yerde itirazlar toplandı. Birinci dere yatakları, oradaki yapılaşmalar. Bir tanesi yüksek gerilim hatlarının altındaki yapılaşmayı kaldıralım dedik. Bir tanesi de kentsel yenileme bölgelerinde. Bu 3 bölgeye toplandı itirazlar. Bu konuda da DSİ ile mecburen tekrar tekrar görüştük. Bize gereken yerleri söyleyin bu insanlar feryat ediyor. Biz de bunların hepsini istimlak edemeyiz. İlçe belediyeleri geçmişte ruhsatı vermiş, şimdi büyükşehir belediyesi yapsın diyorlar. Yenişehir Fuar Merkezi’nin önünden geçen Öksüz Deresi’nin D-400’den denize kadar olan kısmı kapalı. Onun biraz genişletilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de posta idaresinin bulunduğu bölgeye girmemiz gerekiyor. Ama diğer bölgelerde üstü kapatılan dereleri DSİ ‘açın biz ıslah edeceğiz’ dedi. Biz de bu derelerin üzerini açtık. DSİ bu işlerde çok gecikti. Vatandaş da doğal olarak feryat figan ediyor. O bölgede derenin açılması da iyi oldu. Çünkü o bölgedeki sitelerin fosseptiği o dereye akıyor. Çevreye rahatsızlık verdi. Biz de o bölgeyi kanalizasyona bağladık. Yeni taşkın planımız belli bölgelerde uygulamaya geçildi ama büyük sıkıntılarımız var. Yukarıdan gelen suları Müftü Deresi’ne ya da diğer derelere taşımamız gerekiyor. En büyük sıkıntımız GMK Bulvarı. GMK Bulvarı set görevini görüyor. Yukarıdan gelen sular geçmişte derelerden gidiyordu ama şimdi kentin içinde kalıyor. Geçmişte o bölgeler topraktı, toprak suyu tutuyordu ama şimdi her taraf asfalt, bina apartman olmuş. Su olduğu gibi kentin içine geliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA