“BAŞARI ÖN SEÇİMDEN GEÇİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAŞARI ÖN SEÇİMDEN GEÇİYOR”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adaylığını açıklayan CHP’li Aytuğ Atıcı, ön seçim çağrısı yaptı. Atıcı, “Eğer Mersin’de üyenin fikrini sorarsanız başarırsınız. Bugüne kadar Mersin’de üyenin fikri sorulup da başarısız olunan bir seçim yoktur” dedi.

SONER AYDIN

Mersin’de 24, 25 ve 26. Dönem CHP Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. İl Başkanı Adil Aktay ve il-ilçe yöneticilerinin katıldığı aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partilinin katılması dikkat çekti. Partililer toplantının yapıldığı salona sığmazken, sık sık alkışlarla Atıcı’ya destek verdiler. Konuşmasına, kentin doğal, kültürel ve ekonomik zenginliklerine vurgu yapan Aytuğ Atıcı, hedefinin Mersin’de kongre turizmini hayata geçirmek olduğunu söyledi.

“VERİMLİ PROJELERLE MERSİN HALKININ GELİRİ VE REFAHI ARTIRILMALIDIR”
Mersin’in kendi kendine yetebilen hatta Türkiye’yi besleyen iller arasında olduğunun altını çizen Atıcı, “Çalışkan Mersin halkı üretim yaparak vergi tahakkukunda 81 il içinde daima ilk 6 içinde olmuştur. Dürüst Mersin halkı kazandığının vergisini ödeyerek, vergi tahsilatı bakımından da 21 il içinde yine hep ilk 6 il içinde olmuştur ancak Mersin’e yapılan yatırımlara baktığımızda maalesef Mersin, bırakın ilk 6’yı ilk 25 içinde bile kendine yer bulamamaktadır. Bizler belediye hizmetlerimiz yanında Mersin’de üretimimizi daha da artıracağız ancak hakkımız olan yatırımların da mutlaka peşine düşeceğiz. Mersin tarım, ticaret, sanayi, lojistik ve turizm alanlarında Türkiye’nin gözbebeği olmaya en uygun kenttir ancak bunun için vizyon sahibi, çalışkan ve dürüst yöneticilere ihtiyaç vardır. Mersin’in bu muhteşem potansiyeli harekete geçirilmeli, verimli projelerle Mersin halkının geliri ve refahı artırılmalıdır. Bununla birlikte yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim coğrafya hala birçok kültürün iç içe yaşadığı, birbirine saygı duyduğu bir yapıya sahiptir. Huzurun, kardeşliğin ve zenginliğin harmanlandığı bir ortamda Barış Kenti Mersin’i yaratmak yereldeki bütün paydaşların sorumluluğundadır. Gözlerde umut, yüzlerde tebessüm ve kalplerde huzur yaratmak en büyük dileğimdir. Mersin’de hayal ettiğimiz değişimi ve gelişimi ancak ve sadece sizinle birlikte yapabiliriz” dedi.

“MERSİN’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Mersin’i dünya kenti yapacak en kısa yolun turizm olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi aday adayı Aytuğ Atıcı, “Bizim turizmden anladığımız ‘her şey dâhil’ tatil sistemi değildir. Mersin’in kongre, inanç, spor, gastronomi, tarih ve kruvaziyer turizmi ile kalkınacağına inanıyoruz. Torosların eteğine yapılacak olan büyük bir kongre ve fuar alanıyla Mersin’i bir cazibe merkezi haline getirmek ve binlerce kişiyi Mersin’de ağırlamak mümkündür. Deniz ve yaylarına ek olarak, Anamur’da Anemurium, Mamure Kalesi, Bozyazı’da Softa Kalesi, Toslaklar Koyu, Gülnar’da Meydancık Kalesi, Zeynel Abidin Türbesi, Aydıncık’ta Aynalıgöl Mağarası, Silifke’de Cennet Cehennem Mağaraları, Uzuncaburç, Göksu Deltası, Mut’ta Alahan Manastırı, Mut Kalesi, Yerköprü Şelalesi, Erdemli’de Kanlıdivane, Kızkalesi, Tarsus’ta St. Paul Kuyusu Eshab-ı Kehf, Kleopatra Kapısı, Çamlıyayla’da Cehennem Deresi, Akdeniz’de Atatürk Evi, Kent Müzesi, Yenişehir’de Hz. Mikdat Camii, Mersin Arkeoloji ve Deniz Müzeleri, Mezitli’de Soli Pompeipolis, Toroslar’da Yumuktepe ve Gözne Kalesi ve daha pek çok tarihi ve turistik mekan turistlerin gözlerini kamaştıracak. Bu şekildeki bir turizm anlayışıyla tarım, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında çalışanların yanı sıra küçük ve esnaf ve ev kadınlarının da kalkınacağı aşikardır. Başta Avrupa ve Ortadoğu şehirleri olmak üzere dünya kentleriyle kuracağımız sıcak ilişkilerle güzel Mersin’imizi dünyaya tanıtıp turistlerin buraya gelmelerini sağlayacağız. Denizin yanı sıra başta Müftü Deresi ve Göksu olmak üzere akarsularımızı da turizme kazandıracağız. Anamur Muzu, Silifke Çileği, Mut Kayısısı ve Zeytini, Gülnar Elması, Mezitli Şeftalisi, Tarsus Üzümü, Akdeniz’in sebzeleri, turunçgilleri ve diğer tarımsal ürünler festivallerle tüm dünyaya tanıtılacak ve çiftçilerimiz desteklenecektir. Tarım ürünleri için kooperatifler kurarak üreticilerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

“MERSİN BİZLERE ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİDİR”
Mersin’in kanayan yarası olan ve yıllardır çözüm bekleyen ulaşımla ilgili sorunların ancak sosyal demokrat bir anlayışla çözüleceğini sözlerine ekleyen Atıcı, projelerini şu şekilde sıraladı: “Adeta yılan hikayesine dönen hafif raylı sistem ancak halkçı bir anlayışla hayata geçirilebilir. Buna ek olarak metrobüs taşımacılığı kentin toplu taşıma ve trafik sorunlarını çözecektir. Mersin’in ulaşım ve otopark sorunu ancak güçlü ve vizyoner bir yönetim anlayışı ile çözülebilir. Mersin bizlere çocuklarımızın emanetidir. Bu emaneti onlara daha güzel bir şekilde iade edeceğiz. Bunun için başta nükleer santral ve balık çiftlikleri olmak üzere çevreye ve çocuklarımıza zarar verecek olan her şeyle bilimsel gerçekler ışığında bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Mersin’e verilmiş bir hediye güneşin enerjisinden sonuna kadar yararlanacağız. Güneş Enerjisi Kooperatifleri kurarak temiz enerji kullanımına öncülük edeceğiz. Mersin ve çevresinde bulunan özel ve kamusal sağlık tesisleri, donanımlı sağlık çalışanları ile dünya çapında sağlık hizmeti vermektedir. Bu birikiminden başta komşularımız olmak üzere tüm ülkelerin yararlanması sağlanacaktır. Mersin ülkemizde bu işin öncüsü olacaktır. Mersin’de her geçen gün artan işsizlik, bahsettiğimiz üretim projeleriyle azalacaktır. Üreten bir Mersin’de işsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. Mersin tam bir Türkiye karmasıdır. Her rengin ve her tınının buluştuğu bir merkezdir. Ortak akılla davranmanın en gerekli olduğu yerlerden birisi Mersin’dir. Yapacağımız bütün işler ortak akılla planlanacaktır. Ortak aklımız; Mersin’imizin üniversiteleri, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, kooperatiflerimiz, kanaat önderlerimiz, belediyelerimiz, bürokratlarımız, eski yeni tüm yöneticilerimiz, yönetmeye dair fikri olanlar ve Mersin’de yaşayan gençler, kadınlar yani kısaca halkımızdır. Mersin’i birlikte yöneteceğiz. Sadece bir kısmına ve kısaca değindiğimiz projelerimizin hayata geçirilmesinde belediyemizin öz kaynakları ve genel bütçe desteği yanı sıra Avrupa Birliği ve diğer uluslararası fonlardan, teşvik ve hibelerden yararlanacağız. Ayrıca girişimcilerin desteklenmesi ile Mersin’in öz gücünden de faydalanacağız.”

“ÜYENİN FİKRİNİ SORARSANIZ KAZANIRSINIZ”
Aday adaylığı açıklamasının ardından 2014’te alınan başarısızlıkla ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Atıcı, ön seçim vurgusu yaptı. Aday belirleme sürecinde üyeye gidilmesi gerektiğini savunan Atıcı, “Şu anda Mersin’de benim görebildiğim kadarıyla ismi geçen 9 aday adayı arkadaşımız var. İstanbul ve Ankara ve İzmir dahil olmak üzere Türkiye’nin hiçbir ili bu kadar kaliteli aday adaylarına sahip olamadı. Adı geçen herkes, büyük bir gururla söylüyorum ki üzerinde leke olmayan ve seçildiği takdirde Mersin'i yönetebilecek kapasiteye sahiptir. Hiç şüphem yok. Buradaki konumuz en yüksek oyu kim alabilir yoksa adı geçen arkadaşlarım Mersin’i en az benim kadar iyi bilir. 2014’te yapılan hata belki buydu. Mersin’de CHP adına yarışacak olan aday adayları arasında en yüksek oyu kim alır? Ben bu konuda çeşitli vesilelerle açıklama yaptım. Eğer Mersin’de üyenin fikrini sorarsanız kazanırsınız. Bugüne kadar üyenin fikri sorulduğunda başarısız bir seçim yoktur. Bunun adı ön seçim olabilir, üyelerimizin adaylarımızı elemesi olabilir, eğilim yoklaması olabilir, üyelerimizin adayları eleyip ilk üçü ya da ilk beşi belirlemesi olabilir. Adına ne derseniz deyin ama ilk adım üyenin fikrini almaktır. İlk adım anket değildir. İlk adım sivil toplum örgütlerine sormak değildir. İlk adım örgütün fikrini almaktır. Benim kanaatime göre CHP’nin fıtratı ve genetiği her şeyi üyeye sormaktan geçiyor. Diyelim ki sormayıp anketle üye fikrini sormaya karar verirlerse de biz de varız dedik” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA