DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILIM ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE KATILIM ÇAĞRISI


 

HDK Mersin Meclisi, Emek ve Demokrasi Platformu ve İHD Mersin Şubesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mersin Meclisi, kentte gerçekleştirilecekleri 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine katılım çağrısı yaptı. İnsan Hakları Derneği Şube Binası’nda gerçekleştirilen açıklamaya Genel – İş Şube Başkanı Kemal Göksoy ve birçok siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Daha sonra HDK Mersin Meclisi adına hazırlanan çağrı Metnini kamuoyu ile paylaşan HDK Mersin Meclisi Dönem Sözcüsü Hasan Kapıkıran, “HDK bileşenlerinin de içinde yer aldığı Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile İHD tarafından Cumartesi günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 13.00’de kitlesel basın açıklamasını takiben diğer etkinler ve panel ile devam edecektir. 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine başta HDK bileşenleri olmak üzere bütün demokratik kurum, kuruluş ve barışsever Mersin halkını inadına barış demek için coşku ile katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

“BARIŞ SÖYLEMİ SUÇ OLARAK GÖRÜLMEKTE”

“Dünya Barış Günü kutlamalarına hazırlandığımız bugünkü dünyada Empertalist Kapitalist Sistemin kaos ve krizine tanık olmaktayız” diyen Kapıkıran, “Egemen güçler Ticaret ve vekalet savaşları yolu ile özellikle Ortadoğu Coğrafyasının kadim halklarını birbirine kırdıracak yeni bir dünya savaşını dayatmaktadır. Ülkemizde içinde ve dışında yeni düşmanlar üreterek, Anadolu ve Mezopotamya halklarının barış içinde bir arada kardeşçe yaşama ortamı yok edilmeye çalışılmaktadır. Farklı toplum kesimlerinin barış, demokrasi ve özgürlük talepleri şiddetle bastırılmakta, barış söylemi suç olarak görülmektedir. Cumartesi annelerinin insani ve demokratik etkinliklerine yönelik yapılan insafsızca saldırının hak, adalet ve barış taleplerine karşı duyulan tahammülsüzlüğün bir sonudur. Türkiye halklarına dayatılan şiddet ve baskı politikalarının amaçlarından biri de ekonomik krizin faturasının sorunsuz bir şekilde halka ödetmektir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA