AKP’DEN ROMAN SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’DEN ROMAN SAVUNMASI


 

AKP’nin Roman Milletvekili Bekle, Roman Sempozyumu’nda kullandığı ve gerginliğe yol açan, “Bu ülkede Roman sorunlarının çözümüne yönelik yapılan ne varsa altında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır” ifadelerini tekrarladı.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMDEF) tarafından Mersin’de düzenlenen ‘Bin Yıllık Varoluş Sempozyumu’ yaşanan tartışmanın yankıları sürüyor. Sempozyumun ilk gününde gerçekleştirilen açılış konuşmaları sırasında CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve AKP’nin Roman Milletvekili Cemal Bekle arasında Atatürk-Erdoğan tartışması yaşanmıştı. Tartışmaların ardından basın açıklaması gerçekleştiren AKP’li Bekle sempozyumda sarf ettiği ve gerginliğe neden olan “Bu ülkede Roman sorunlarının çözümüne yönelik yapılan ne varsa altında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır” cümlesini yineledi. 

AKP Mersin İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, CHP’li Antmen’in hükümeti Romanlar konusunda eleştirmesinin üzerine AKP’li Bekle, “Bu sempozyumun amacı Roman toplumunu tanımak ve tanıtmaktır. Biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Bu konuda yapılacak çalışmaların başarılı sonuçlar getirmesi ve sorunların bir an önce çözülmesi için buradayız ancak sayın Antmen’in, ‘AK Parti hükümeti Romanlara karşı samimi değil’ sözleri beni siyaset yapmaya mecbur bıraktı” ifadelerini kullandı. Bekle, “Biz yaptığımız çalışmalarla bir tecrübe edindik. Bundan sonraki süreçte de 2018-2021 yılları arasında ‘daha iyi nasıl yaparızı hep beraber planlayarak karar vereceğiz. Yükümüz ağır ama üzerimize aldığımız sorumluluğu da biliyoruz. Tüm derneklerimizle ve federasyonlarımızla tek tek hepsini çözmeye hazırız. Yeter ki siz bizim yük ortağımız olun. Biz her zaman inanarak çalıştık ve değişimin de samimi bir ekiple geldiğini gördük. Bu işte genç kardeşlerimiz samimi, yürekten olsunlar. Biz tüm gücümüzle yanlarındayız. Sempozyumda siyaset yapmayalım diye özellikle rica edildi, eleştiri bir dernek ya da federasyon başkanından gelseydi, kabul eder ve cebime koyardım ancak bazı siyasi gerçekleri belirtmek gerekliliği doğdu. 2009 yılında Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu ülkede özür dilenecek bir grup varsa o da Roman kardeşlerimdir’ dedi. O tarihten itibaren Roman kardeşlerimizin sorunlarını çözmek adına büyük adımlar attı. Sempozyumdan önce Mersin’deki Roman kardeşlerimi ziyaret ettim, burada yaşanılan yoksulluğu gördüm. ‘Ben Romanların içinden geliyorum’ demekle Roman olunmuyor. Roman sorunlarının çözümü adına yapılan ne varsa altında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır. Ben siyaset yapmadan yerime oturdum ve her şeyi saygıyla karşıladım ama şu dakika siyaset yapmak zorunda kaldım. Buradaki tüm katılımcılardan özür diliyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA