ROMAN SEMPOZYUMUNDA ATATÜRK-ERDOĞAN TARTIŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ROMAN SEMPOZYUMUNDA ATATÜRK-ERDOĞAN TARTIŞMASI!


 

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Bin Yıllık Varoluş’ başlıklı sempozyumda CHP’li ve AKP’li milletvekilleri arasında sert Atatürk-Erdoğan tartışması yaşandı.

SONER AYDIN

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu tarafından, Romanların Hindistan’dan çıkışının bininci yılı dolayısıyla sempozyum düzenlendi. Sabah saatlerinde bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen sempozyuma çok sayıda konuk katıldı. Romanların sorunlarını ve taleplerinin konuşulduğu sempozyumda kısa süreli gerginlik yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in kürsüde AKP Hükümetinin eleştirmesinin üzerine ikinci kez kürsüye çıkan AKP’nin Roman Milletvekili Cemal Bekle’nin sözleri salonda gerginlik yarattı.  

“ROMAN VATANDAŞLARA ÖZÜR BORCUMUZ VAR”
Sempozyumda açılış konuşması gerçekleştiren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sözlerine, “Hepimizin Romanlara bir özür borcu var” diye başladı. AKP hükümetinin Romanlarla ilgili projeler ürettiğini ancak uygulamada sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Antmen, “Bu toprakların birer rengi, birer sahibi, tarihi, kültürü olan romanlar ülkemizin karanlık ön yargılarından belki de en fazla etkilenen topluluktur. Romanlar Avrupa’nın en büyük sınırlar ötesi etnik kültüre sahip halktır. Bu sayı 15 milyonu geçmektedir. Avrupa’da en fazla nüfusa sahip oldukları ülke Türkiye’dir. Türkiye’de en alt katmanda, en yoksul ve en çok dışlanan toplumlar olmalarına rağmen, kamuoyunun ilgisiz kaldığı toplumların başında geliyor. Hem kamuoyu hem de siyasi alanda ciddi bir yetersizlik, ilgisizlik ve ciddiyetsizlik var. Sizlerin emekleri ile bunların aşılacağına inancım tam. Romanların önündeki en büyük engel yoksulluk ve ön yargılardır. Roman çocukların eğitim sorunu ciddi boyuttadır. Sağlıksız çevrede yaşamak Romanların diğer bir sorunudur. Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Romanlara dair birçok projesi var ancak bu projelerin uygulamaya geçirilmesinde sorunlar yaşanıyor. Romanlarla birlikte mücadele edip, maruz kaldıkları ayrımcılığı, işsizliği, eğitimsizliği çözmek zorundayız” dedi.

“BU ÜLKEDE ROMANLAR ADINA NE YAPILDIYSA ALTINDA AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İMZASI VARDIR”
Antmen’in konuşmasının üzerine ikinci kez kürsüye çıkan AKP’nin Roman Milletvekili Cemal Bekle’nin “2009 yılında bir adam çıktı dedi ki, bu ülkede özür dilecek bir grup varsa o da roman kardeşlerimdir. Bu adam Recep Tayyip Erdoğan’dır” demesi gerginliğe neden oldu. Ülkede Romanlarla ilgili yapılan bütün çalışmaların altında AKP ve Erdoğan’ın imzasının bulunduğunu kaydeden Bekle, “İçeri girmeden önce arkadaşlarla konuşurken siyaset yapmayalım dedim. Eleştiri bir dernek başkanından, federasyondan gelseydi bir şey demezdim ama sayın vekilimizden gelince cevap verme gereği duydum. 2009 yılında bir adam çıktı dedi ki, bu ülkede özür dilecek bir grup varsa o da roman kardeşlerimdir. Bu adam Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın vekilim eleştirilerinde haklıdır ama siyaset yapmayalım diye bizden rica edildi. Bu farklı bir toplantı. Bir de ben dün mahallelerdeydim, ‘Ben romanların içinden geliyorum demekle roman olunmuyor. Vekilimin bu derdi taşıdığına inanıyorum ama öyle ben roman çocuğuyum, içinizden çıkmış biriyim demekle olmuyor. Ama bu ülkede romanlar adına ne yapıldıysa altında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır” diye konuştu. 

“ROMANLARA İLK HAKKI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VERMİŞTİR”
Bunun üzerine CHP’li Antmen AKP’li Bekle’ye, “Romanlara ilk hakkı Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Her zaman olduğu gibi. Recep Tayyip Erdoğan değildir. Atatürk’ü tartışıyorsunuz. Mersin bambaşka bir şehir. Mersin barış kenti” diye tepki gösterdi. Karşılıklı süren sözlü tartışma yerini gergin yaklaşmaya bırakınca davetliler araya girerek ikiliyi uzaklaştırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA