TİYATROCULARDAN YARGISIZ İNFAZ TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATROCULARDAN YARGISIZ İNFAZ TEPKİSİ!


 

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Derya Güneri, Tiyatro Agon’un Ramazan Ayı’nda sahnelediği oyunların, sosyal medya paylaşımları nedeniyle iptal edilmesini kınadı. Üyelerine karşı yargısız infaz yapıldığını belirten Güneri, konuyu savcılığa taşıyacaklarını açıkladı.

Mehmet Nabi Batuk

Tiyatro Agon’un geçtiğimiz Ramazan Ayında gerçekleştirdiği “Geleneksel Türk Tiyatrosu” seçkilerinin bazı sosyal paylaşımları nedeniyle son 4 gününü iptal ettiği ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin iptal kararına sert tepki gösteren Mersin Tiyatro Derneği (METİD) üyeleri Mersin Gazeteciler cemiyetinde yaşananları kınayarak ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Derya Güneri, tiyatro emekçilerinin terör örgütleri ile ilişkilendirilerek hedef gösterilmesini kınadı. Büyükşehir Belediyesi’nin ise durumu sorgulamadan yargısız infaz yaptığını belirten Güneri, “Derneğimize bağlı bir tiyatro ekibi olmasından ziyade, bir tiyatro ekibine yapılan bu çağdışı, yerel yönetim ilke ve iş ahlakı ile bağdaşmayan, yakın ideoloji ve ırk söylemlerini önemseyen tavrıyla önce Mersin’de sonrasında ülkemizde sanata vurulabilecek en sert darbeyi vurmuştur. Büyükşehir Belediyesi’ni Mersin’de sanat yaşamını birkaç kötü niyetli kişinin inisiyatifine terk etme tutumunu göstermesi ile kınıyoruz”

“KENDİLERİNİ ÖZ EVLAT OLARAK TANIMLAYAN ŞAHISLAR SANATÇILARIMIZI TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLENDİRDİLER”
Tiyatro Agon Hakkında sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösteren yazılar paylaşan Mersin Sinema Deneği ile Mersin Tiyatrolar Derneği yöneticilerine sert eleştiriler yönelten Güneri, “Söz konusu derneklerin yöneticileri olan R. K. İle G. Ö. İsimli şahısların sözlü saldırılarına maruz kalmışlardır. Olaydan bir gün sonra ise Mersin Sinema Derneği Başkanı Yasin Korkmaz ‘ın olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ‘Kınama’ başlıklı yazısında derneğe üye sanatçılarımızı ‘ne idüğü belirsiz’, ‘ikiyüzlü’ ve ‘ikircikli’ olarak tanımlanmıştır. Mersin Tiyatrolar Derneği yöneticisi R.K.’nın olayla ilgili sosyal ağ hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda ise sanatçılarımız FETÖ, PKK ve PYD sempatizanları olmakla suçlanmış ve emniyet yetkilileri göreve davet edilmiştir. Olay akşamı yaşanan bu sözlü tartışma neticesinde sosyal medya hesaplarından bu olay vesilesiyle yaptıkları paylaşımlarda kendilerini öz evlat olarak tanımlayan şahıslar sanatçılarımızı terör örgütleriyle ilişkilendirmiş suçlamış hedef göstermiş, tüm bu iftiralarla yetinmeyerek sahnede anlatılanın bir propaganda olduğunu iddia etmişlerdir” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ SORUŞTURMADAN MI HAREKET ETTİ?”
Söz konusu derneklerin propaganda olarak iddia ettiği oyunların, Türk Tiyatrosu’nun kilometre taşı olan, Türk halkına özgü gelenek ve göreneklerin anlatıldığı, Türk geleneksel kıyafetleriyle, deyişleriyle, mizahıyla, kültürüyle anlatılan oyunlar olduğuna dikkat çeken Güneri, şunları söyledi: “Sahneye çıkan oyunlarda FETÖ’cü PKK’lı PYD’li olmadı. Sahnede Güllü Agop’un, Kel Hasan’ın, İsmail Hakkı Dümbüllü’nün, Kavuklu Hamdi’nin, Tomas Fasülyeciyan’ın, Münir Özkul’un icra ettiği orta oyunları yer aldı. Hal böyleyken, Mersin’de faaliyet gösteren tiyatro ve sinema derneklerinin, bir tiyatro ekibine akla hayale gelmeyecek iftiralar atması anlaşılır ve kabul edilir bir iş değildir. Bizleri asıl üzen ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini öz evlat olarak tanımlayan birkaç kişinin sosyal medya paylaşımını dikkate alarak, Ramazan Ayı etkinlikleri henüz tamamlanmamışken, üyemiz Tiyatro Agon’un görevine son vermesidir.” 

“RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDEN MERSİN HALKI MAHRUM EDİLDİ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve söz konusu derneklerin tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Güneri, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Hiçbir gerekçe göstermeksizin, amacı ve niyeti belli olan, etkinliklerde adeta bir eksik ararcasına sahnede atılan her adımı kayıt altına alıp, büyükşehir yetkililerine servis eden sözde tiyatro ve sinema derneği yetkililerinin birkaç sosyal medya paylaşımını hesaba alarak, Mersin’in köklü tiyatrolarından birisi olan Tiyatro Agon’un sahnelediği Ramazan etkinliklerinden Mersin halkını mahrum etmiştir. Derneğimiz kısa sürede, ülkenin her festivalinde boy gösteren, son 3 yılda Mersin’e uluslar arası bir festival kazandıran, sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü bir dernek olmakla birlikte; çalışan, üreten, ülkenin her yerinde itibar gören üye gruplarıyla da örnek bir dernek olmuştur.

“BÜYÜKŞEHİR SANATA VURULABİLECEK EN SERT DARBEYİ VURMUŞTUR”
Tiyatro Agon emekçilerine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ve konu ile ilgili olarak dernek yöneticileri ile Büyükşehir Belediye yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Güneri, “Derneğimize bağlı bir tiyatro ekibi olmasından ziyade, bir tiyatro ekibine yapılan bu çağdışı, yerel yönetim ilke ve iş ahlakı ile bağdaşmayan, yakın ideoloji ve ırk söylemlerini önemseyen tavrıyla önce Mersin’de sonrasında ülkemizde sanata vurulabilecek en sert darbeyi vurmuştur. Büyükşehir Belediyesi’ni Mersin’de sanat yaşamını birkaç kötü niyetli kişinin inisiyatifine terk etme tutumunu göstermesi ile kınıyoruz. Konunun hem hukuki hem de sosyal takipçisi olacağımızı, siz değerli basın mensuplarıyla, tiyatro camiasıyla ve kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA