MEZİTLİLİLER ‘ÖRTÜ ALTI ÜZÜM FESTİVALİ’ İLE COŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİLİLER ‘ÖRTÜ ALTI ÜZÜM FESTİVALİ’ İLE COŞTU


 

Eski Mezitli Mahallesi Futbol Sahası’nda yapılan ‘Mezitli Belediyesi 2. Örtü Altı Üzüm Festivali’ büyük coşku içinde gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, festivale Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, CHP Mersin Milletvekili Adayı Cengiz Gökçel, çeşitli siyasi partilerin ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Ankaralı Yasemin ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar sahnede çalan hareketli parçalara oynayarak alanı düğün yerine çevirdi.

 

‘ÜRETİCİ, ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALMAYA BAŞLADI’

Mezitli’de yaşayanların mutlu ve şanslı olduğunun altını çizen Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, “Doğasıyla, deniziyle, tarımıyla, cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Büyük şairimizin, ‘Bastığın yerleri toprak diye geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı’ dediği gibi, bize emanet edilen bu toprakları, bu vatanı daha ileriye götürmek bizim boynumuzun borcudur. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirip çalışmamız gerekiyor. Çok eskilerden bu yana Mezitli’de örtü altında üzüm yetiştirilirken bir türlü hak ettiği değeri görememiştir. Ancak Mezitli Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın göreve gelmesinin ardından muhtarlarımızın ve halkımızın da desteğiyle çiftçimiz daha çok ürettiğinin karşılığını almaya başlamıştır. Böyle olmasında iki yıldır düzenlediğimiz bu festivalinde büyük etkisi olmuştur. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

‘MEZİTLİ TÜM DÜNYA’DA TANINSIN İSTİYORUZ’

“Mezitli örnek bir kent olsun, Türkiye ve Dünya’da tanınsın arzusundayız” diyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festivalin çok yeni olmasına karşın oldukça ilgi gördüğünün altını çizdi. Her geçen yıl kapsamını daha fazla genişleteceklerini ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdik ve çok önemli dönüşler aldık. Kentimize ve çiftçimize çok şey katmaya başladı. Festivalimiz ile, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmenin yanında, üreticimizin de hak ettiği karşılığı almasını hedefliyoruz. Festivalimiz sayesinde Mersin içinden ve dışından çok sayıda kişi sezonun ilk üzümünün eski Mezitli’de yetiştiğini öğrenmeye başladı. Üreticimiz gerçek alıcıyla buluşarak, ürününü değerinde satma imkanına kavuştu” ifadelerine yer verdi.

 

‘ÜLKEMİZİN HER FERDİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’

Gelecek yıl daha geniş kapsamlı yapmayı düşündüklerini vurgulayan Başkan Tarhan, “Üreticilerle, pazarlamasını yapanları ve tüketicileri bir araya getireceğiz. Köylülerin ne denli zor durumda olduğunu biliyoruz. Hükümetin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle üreticimiz çökmüş durumda. Bu talihsizliği yenmek için önümüzdeki günlerde, kadınlarımıza, gençlerimize, ülkemizin her ferdine büyük görev düşmektedir. Kentimizin tanınmasına büyük katkı sağlayacak bu festivale hepimizin sahip çıkması ve katkı vermesi gerekmektedir. Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız” diye konuştu. 

 

‘FESTİVAL ALANI DÜĞÜN YERİNE DÖNDÜ’

‘En Güzel Üzüm’ yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildiği festivalde, Mersin’i Türkiye şampiyonasında temsil edecek olan Mezitli Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösterileri sundu. Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar, Burhan Ateş ve Ankaralı Yasemin, söyledikleri şarkı ve türkülerle coşkuyu doruğa taşıdı. Başta, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı olmak üzere festivale gelenler çalan türkülerle oynayarak alanı düğün yerine çevirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA