Valilikten yapılan açıklamaya göre; Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Ali İhsan Su il protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Vali Su, 2011 yılından bu yana kentte uygulanan SODES projeleri ile dezavantajlı gruplara yönelik birçok projenin hayata geçirildiğini ifade etti.
Konuşmasının devamında, ‘Hayata Gülümse’ projesinin özellikle madde bağımlısı dezavantajlı çocuklar, gençler, kadınlar ve yetişkinler açısından önemine değinen Vali Ali İhsan Su, proje kapsamında yaklaşık 40 bin vatandaşın değişik birçok konuda bilgilendirileceğini söyledi. Sözlerine proje hakkında bilgi vererek devam eden Vali Su, kentte 7’si güdümlü olmak üzere 52 SODES projesinin de uygulamaya konulduğunu kaydetti.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi. Vali Su’nun rehabilitasyon merkezini gezerek İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’dan bilgi alması ile süren program, kokteyl ile sona erdi.