“SANATLA İÇ İÇE YAŞAM SUNMANIN YOLLARINI ARIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANATLA İÇ İÇE YAŞAM SUNMANIN YOLLARINI ARIYORUZ”


 

Yeni sezon çalışmaları için şimdiden kolları sıvayan Mersin’in kültür-sanat fabrikası AKOB’dan; Mersinlilere, “Sanatla iç içe yaşam sunmanın yollarını arıyoruz. Bizimle birlikte yürüyün” çağrısı geldi.

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), kültür ve sanat alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile kent değer katmaya devam ediyor.

AKOB Başkanı Fazıl Tütüner, yazılı bir açıklama yaparak, çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. 2017/2018 çalışma döneminin kulüp açısından başarılı geçtiğini söyleyen Tütüner, bu dönem etkinlik alanlarına yenilerini eklediklerini söyledi. 
2018/2019 çalışma dönemi için ise yararlanıcıların artması için şimdiden çalışmaya başladıklarını dile getiren Tütüner, “Paydaşlarımız kişi ve kurumlarla, işbirliklerimizin büyümesini, AKOB’un ve hizmetlerinin yücelmesini amaçlıyoruz. Yeni projeler, yeni üyeler, yeni maddi ve manevi destekler, yeni paydaşlar kazanma yolunda ilerliyoruz. Bizimle birlikte yürüyünüz” dedi. 

ÖDÜL BAĞIŞ OLARAK GERİ DÖNDÜ
Bu dönem; sanatçılar İsabelle Monique Kollo (Keman), Yrd. Doç. Tuba Özkan (Viyola), Serçin Yatkın (Viyolonsel), Aslı Demirağ’ın (Klavsen) dernek bünyesinde oluşturdukları AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu olarak, Mersin Latin Katolik Kilisesi’nde, İstanbul  Hekimpaşa Yalısı’nda ve Tarsus Amerikan Koleji’nde başarılı konserler sunduğunu aktaran Başkan Fazıl Tütüner, “Ayrıca Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 2 yıldır gerçekleştirdiğimiz Oda Müziği Yarışması’nı bu yıl ulusal niteliğe kavuşturduk. 14 -15 Nisan 2018 günleri Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Konser Salonu’nda düzenlediğimiz yarışmaya ülkenin farklı konservatuarlarından 12 grup katıldı. Yarışmanın jüri başkanlığını devlet sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, jüri üyeliklerini; Maestro Prof. Burak Tüzün, piyanist Doç. Gökhan Aybulus, flüt sanatçısı Doç. Halit Turgay, maestro ve viyolonsel sanatçısı Münif Akalın yaptı. Özverili sanat destekçilerimiz: İpek Ongun, Serdar Erkan, Zuhal Karamehmet, Süha Merze, Mahmut Açıkalın ödül olarak dağıttığımız toplam 10 bin TL yi yarışmanın bütçesine bağışladılar.

“KONSERVATUARIMIZIN SESİ YÜKSELMELİ”
Konservatuarımızda eğitim düzeyinin yükselmesi; huzur, uyum, neşe ve verimin çoğalması, olanaklarının artması, başarılı bir kurum olarak, çekiciliğinin göz kamaştırması, ülkemize ve dünyaya ses vermesi dileğimizdir.
Gereksinme duyan başarılı ve yetenekli müzik öğrencilerine, sanatçılara,  AKOB BURSLARI verebilmek için üyelerimiz Abdulla Sert, Nilüfer Gatenyo, Hüseyin Kafadar, Dr. Halis Gönen’den oluşan burs komitemiz, kıstasları, koşulları saptamış, şartname, yönerge ve sözleşme metinlerini oluşturmuştur. Bağışlar ayrı banka hesabında toplanmaya başlanmış, bankadan POS makinesi tedarik edilmiştir. Yaz sonrası başvurular değerlendirilebilecektir. Yaz aylarında sanatsever, hayırsever, misyon sahibi kişi ve kurumlardan burs fonu için katkılar sağlanmasına çalışılacaktır” dedi.

“SANATLA İÇ İÇE YAŞAM SUNMANIN YOLLARINI ARIYORUZ”
Mersin’e davetleri üzerine gelen, 11 müzisyenden oluşan Piatango topluluğunun, 4 Mart 2018 akşamı Mersin Kültür Merkezi’nde dinleti ve gösterisi sunduğunu belirten Fazıl Tütüner, “Bundan böyle de dinletiler düzenlemeyi; AKOB dergimizi ve yeni kitaplar yayımlamayı;  söyleşilerimizde birlikte olmayı sürdüreceğiz. Aldığımız çağırılara olumlu yanıt veriyor, televizyon kanallarında, okullarda, derneklerde, AKOB’un yaptıklarını, neden yapıldıklarını ve gerekliliklerini anlatıyoruz. Salt öğrencilerimize değil, tüm toplumumuza, sanat eğitimi ve sanatla iç içe yaşam sunmanın yollarını arıyoruz. İnsanların kuşatılmışlıklarından, koşullandırılmışlıklarından, sıkışıklıklarından, kasvet ve karamsarlıklarından, şiddetten sanat yardımıyla da uzaklaştırılabileceğini düşünüyoruz; bu yönde çaba sarf eden her türlü çalışmayı ve kurumu selamlıyoruz. Yükselen şiddetin, kıyımların, bunalımların, mutsuzluğun panzehirinin sanat olduğunu biliyoruz. Sanatın salt eğlence olmadığını;  insanlara güç, cesaret, teselli, umut, yaşama ve yaşatma sevinci verdiğini görüyoruz. Bireyler ve kurumlar olarak insanı insanileştirmek, yatıştırmak zorunda olduğumuzu duyumsuyoruz. Çalışmalarımızın barışık, duyarlı, yaratıcı, mutlu, özgür insanlar, nesiller oluşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu amaçla 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 18.00-20.00 arası Cafe Bazzar’da birlikte olmak, AKOB’u kentimizdeki ve ülkemizdeki sanatla ilgili gelişmeleri konuşmak, dinlemek, AKOB olarak daha da güçlenmek istiyoruz. Gücünüzü AKOB’dan esirgemeyiniz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA