REKLAMCI BAŞKANDAN SİYASİLERE BİR GARİP ÇAĞRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

REKLAMCI BAŞKANDAN SİYASİLERE BİR GARİP ÇAĞRI!


 

Seçildiği günden beri Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamusal alanlarda kendi ismi ve portreleri ile reklam çalışması yürüten Başkan Kocamaz’ın aday adaylarına seçim çalışmalarında çevreyi kirletmeyin uyarısı yaparak “Lütfen bu konuda duyarlı olunuz” demesi tepki topladı

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden milletvekili adaylarına garip reklam uyarısı yapması bir anda kentin gündemine oturdu. Seçildiği günden beri Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait billboard, meydan, kavşakr ve üstgeçit gibi kamusal alanlarda kendi portresi, ismi ve üyesi olduğu partinin yer aldığı reklam kampanyaları yürüterek görseller kullanan Başkan Kocamaz, milletvekili adaylarına “Pankartlarla çevreyi kirlemeyin uyarısı” yaptı. Reklam ve propaganda çalışmalarının yürütüldüğü ve son olarak 14 milyon 347 bin lira bütçenin ayrıldığı Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanlığının tüm imkânlarını kendisine seferber eden Başkan Kocamaz, son olarak; yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamu otobüslerini kendi portresi ile donatmıştı. Başkan Kocamaz, kamuoyunun yoğun tepkisine neden olan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Milletvekili adaylarının çevreye sahip çıkması ve duyarlı olması birinci öncelik olmalıdır. Çevreye duyarlı olmayanların, kendisine saygısı olmayanların başkalarına da saygısı olmaz! Ve İnsanlığa topluma ve ülkeye verebileceği bir şeyleri olup olmadığı da tartışmalı hale gelir.”

“LÜTFEN BU KONUDA DUYARLI OLUNUZ”
Milletvekili adaylarını yasal olarak belirlenmiş reklam alanlarını kullanmaya davet eden Başkan Kocamaz, “Elbette kendinizi tanıtmanız kadar doğal bir hakkınız olamaz. Ancak bunun yolu sağa sola, rast gelen yerlere afiş yapıştırarak ya da sağa sola isim ve sloganlar yazarak çevreyi kirleterek olumsuz ve tasvip edilemez görüntüler vermek ve üstüne bir de marifetmiş gibi yazı yazdığı ya da afiş yapıştırdığı uygunsuz yerlerde resim çektirmek demek değildir! Lütfen bu konuda duyarlı olunuz! Ekiplerinizi uyarınız! Bu tür olumsuz ve çirkin davranışlarla Çevreyi kirletmeyiniz. Afiş asılacak yerler kentlerimizde yerleri belirlenmiş bilboardlardır. Rast gelen yerlere yazılar yazarak ya da afişler yapıştırarak çevreyi kirletmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz! Sadece o kişi ya da aday adayının çevreye ve insanlara karşı ne kadar saygısı olduğunu ya da olmadığını gösterir” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA