Flamenko şöleni mest etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Flamenko şöleni mest etti


 

Mersin’de İspanyol rüzgarı esti. Rosaj Rodriguez, Mersinlilerin gönlünü Flamenko ile fethetti.

KIYMET GÖKÇE

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Flamenko dansının önemli temsilcilerinden Rojas Radriguez’i Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Combio de Tercio” adıyla sahnelenen muhteşem bir koreografiyi sahneye taşıyarak salonu dolduran sanatseverlere görsel ve işitsel bir şölen sundu. Koreografisi Angel Rojas ve Carlos Rodriguez’e ait, 10 tablodan oluşan “Combio de Tercio” gösterisinin ışık tasarımı David Perez’e, kostüm tasarımı ise Vicente Soler ve Carlos Rodriguez’e ait. Klasik İspanyol dans türleri olan, Sevillanas, Fandangos, Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos ve Seguidillas ile çağdaş flamenkonun aynı sahnede buluştuğu görsel ve işitsel bir şölen olan etkinlik, dünyanın en önemli sahnelerinde kendisine yer bularak yoğun bir ilgiyle karşılanıyor ve kapalı gişe sahneleniyor. İspanyol dansının ve müziğinin büyülü etkisini sahneye taşıyarak milyonlarca sanatseverin gönlünde yer edinen topluluk, ihtişamlı kostümleriyle de büyük beğeni toplamakta.

Etkinlikte, klasik İspanyol dansları; Sevillanas, Fandangos, Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos, Seguidillas ve Çağdaş Flamenko türlerine aynı sahnede yer verilerek, İspanyol kültürünün göz kamaştıran güzellikleri Mersinliler için sergilendi. Muhteşem performanslarıyla sanatseverin gönlünde yer edinen Topluluk, renkli kostümleriyle de büyük beğeni topladı. İspanya’nın en başarılı flamenko toplulukları arasında gösterilen Rojas y Rodriguez, 1994 yılında Angel Rojas ve Carlos Rodriguez tarafından Madrid’te kuruldu. Uluslararası Biarritz Festivali (Fransa), Maison de la Danse (France), Venedik Bienali (İtalya), Uluslararası Kuopio ve Tampere Dans Festivali (Finlandiya), Flamenko Sanatları Festivali (ABD) ve Madrid Uluslararası Dans Festivali, gibi önemli organizasyonlarda boy göstererek, İspanya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da çıktığı kapsamlı turnelerle dans dünyasında yıldızı parlayan topluluklarından birisi oldu. Klasik ve çağdaş flamenko tekniğinin karışımı olan çeşitli eserleri sahneye koyan Topluluk, bugüne kadar birbirinden başarılı pek çok uluslararası gösteriye imza atarak adından sıkça söz ettirdi. Topluluğun aldığı belli başlı ödüller ise şunlardır; 2006 Madrid Kültür Ödülü, 2007 Mosteles Şehir Ödülü ve Titanium gösterileriyle İspanya Ulusal Dans Ödülü. İlk önceleri Çingene dans ve şarkılarını tanımlamak için kullanılan Flamenko, daha sonraları “Cante Flamenko” gibi genel bir tanımlamaya kavuşarak yaygınlaşmış, dans ve müzik şöleni olarak milyonlarca insanın gönlünde yer edindi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA