ALİYEV, TARSUS’TA ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALİYEV, TARSUS’TA ANILDI


 

Azerbaycan’ın kurucu merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 95’inci doğum yıl dönümü nedeniyle, Tarsus Belediyesi ve Azerbaycan’dan gelen heyetin ortaklaşa düzenlediği anma programı Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleştirildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; program saygı duruşu ve İsti

Konuşmasında Haydar Aliyev’in “Tek millet, iki devlet” sözlerine vurgu yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Azerbaycan ile ilelebet kardeş kalacaklarını söyledi.

Başkan Can, “Sizleri eşsiz lider Haydar Aliyev adına yaptırdığımız bu parkta görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sizleri kendimizden ayrı görmedik. Özgürlük ve bağımsızlık her halkın servetidir diyerek yola çıkan unutulmaz lider Haydar Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyetinin kurulmasının kapılarını açmış bir liderdir. Görev yaptığı süre içerisinde tüm Türk Dünyasının sevgisini, saygısını kazanmıştır. Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Unutulmaz lider ‘Bir millet, iki devlet’ sözüyle aramızdaki kardeşlik seviyesini en güzel şekilde tanımlamıştır. ‘Akıl olan yerde zora gerek yoktur’ diyerek, bilimsel ve akılcı siyasetin önünü açmıştır” dedi.
Azerbaycan Milletvekili Hüseyin Bala Miralov da, “Sovyet Cumhuriyeti zamanında çok önemli vazifeler icra ederken o görevlerinden ayrılıp özüne dönen kurucu liderimiz 1993 yılında Azerbaycan’da hakimiyete gelmiştir. Bugün bölgede Türkiye ve Azerbaycan’dan razı olmadan hiçbir proje devreye girmiyor.  Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluğu bütün dünya örnektir. Türkler bizim, dünkü, bugünkü ve bundan sonrada ebedi gardaşlarımızdır” dedi.
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi  Hazar İbrahim ise, “Bizim büyük liderimize böyle bir parkı bahşettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün güçlü ve büyüyen Azerbaycan O’nun eseridir. Her zaman Türkiye’nin yanında olan bir kuvvettir. Bu O’nun felsefesidir. Güçlü Azerbaycan ve güçlü Türkiye O’nun hayaliydi. Bizim de amacımız aynıdır. Güçlü Azerbaycan,  güçlü Türkiye ve güçlü Türk Dünyası. Bizim yarınımız her zaman bir olacak ve her zaman zafer kazanacağız” şeklinde konuştu.
Azerbaycan Hatai Valisi Razim Mammadov, kardeş ülkede olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.
Mammadov “Sizlere kardeş Azerbaycan halkının sevgilerini selamlarını iletiyorum. Ulu önderlerimiz Mustafa Kemal Atatürk, Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederleri kederimizdir demiştir. Haydar Aliyev bir millet, iki devlet demiştir. Bunlar aramızdaki sevgi ve kardeşliğin numuneleridir. Her birimize yapılan haksızlıklar hepimizi hiddetlendirmektedir. O yüzden iyi günlerimizde kötü günlerimizde birbirimizin yanındayız ve hep olmaya devam edeceğiz. Bu bizim gardaşlık borcumuzdur” ifadesini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Haydar Aliyev’in çağın deha siyasetçisi ve devlet adamı olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından heyet parkta bulunan Haydar Aliyev’in anıtına çiçek bırakılıp, Haydar Aliyev Parkı’nı dolaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA