LİSELİ TİYATROCULAR ‘PERDE’ DEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSELİ TİYATROCULAR ‘PERDE’ DEDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Şehir Tiyatrosu Bandosu ve Şehir Tiyatro Mektebi’nin kurucusu olan Celal Abaç anısına bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Mersinliler tarafından büyük ilgi gören ‘Liseler Arası Tiyatro Günleri’, 75.Yıl Fen Lisesi’nin ‘Deli Dumrul’

Belediyeden yapılan açıklamaya göre oyun; Deli Dumrul isminde bir erin kuru bir çayın üstüne yaptığı köprü, köprüden geçenden 33 akçe geçmeyenden döve döve 40 akçe alışı ile başlıyor. Bir gün Deli Dumrul’un köprüsünün yanına bir bölük oba yerleşir. Bu obada bir yiğit ölür ve feryatlar üzerine Deli Dumrul atıyla oraya gelir. Feryatların nedenini sorar bir yiğidin öldüğünü öğrenir. Azrail’e sinirlenerek ona meydan okur. Onunla dövüşmek için Allah’a yalvarır.

Deli Dumrul bir toy düzenler ve bu toya Deli Dumrul’un canını almak için Azrail de gelir. Deli Dumrul ilk başta direnir, Azrail ise ona bir can bulursa yaşamasına izin vereceğini söyler. Deli Dumrul annesine ve babasına gider ama onlar canlarını vermezler. Can bulamadığı için karısına gider. Karısı da onsuz bu hayatın hiç bir önemi olmadığını söyler ve kendi canını vermeye razı olur. Deli Dumrul Allah’a yalvarır ya ikimizin canını al ya da ikimizi de bağışla diye. Bunun üzerine Allah onları bağışlar, 140 yıl ömür verir ve annesinin, babasının canını alması için Azrail’e emir verir. Deli Dumrul ve eşi 140 yıl ömür sürer.
Güç çekişmesi ve fikir çatışması en güzel şekilde işlendiği oyunda sergiledikleri performansı ile izleyenlere keyifli bir akşam yaşayan liseli tiyatrocular, büyük beğeni topladı.
2-18 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan tiyatro günlerine Mersin genelinde eğitim veren 16 lisenin öğrencileri katılacak ve performanslarını sergileyecek. İzleyiciler arasında yer alan jüri üyeleri tarafından belirlenecek en iyi okul ve öğrenciler tiyatro günlerinin son gününde gerçekleştirilecek olan ödül töreninde ödüllendirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA