Ölüm yolu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ölüm yolu!


 

Mersin’de aynı yol üzerinde, farklı tarihlerde yaşanan trafik kazalarında dedesini ve babasını kaybeden iki amcası ağır yaralanan Özgür Demir, başka canlar gitmesin diye önlem alınmasını istedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Sökün Köy Yol’u adeta ölüm yoluna dönüştü. Hiçbir ışıklandırmanın ve uyarıcı levhanın olmadığı yol Demir ailesi için faciaya dönüştü. Yaşadıklarını gazetemize anlatan Özgür Demir, 20 yıl önce dedesi Ali Şirzat Demir’in 40 yaşında iken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiğini söyledi. Hemen hemen her gün kazanın meydana geldiği yolda 2007 yılında komşularının 20 yaşındaki oğlunun yaşamını yitirdiğini yine aynı yolda yaşanan trafik kazasında iki amcasının ağır yaralandığını belirten Demir, son olarak aynı yolda babasını kaybetti. Özgür Demir’in 60 yaşındaki babası Şevket Demir, 11 Nisan’da kaza geçirdi. Ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Şevket Demir 12 Nisan’da yaşamını yitirdi. Yaşadıklarına isyan eden Özgür Demir, yolda önlemler alınması için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdi.

“BAŞKA CANLAR GİTMESİN”

Ölüm yolu haline gelen Sökün Köy Yol’unun ailesi için faciaya dönüştüğünü anlatan Özgür Demir, “Babam motosikletli iken karşıdan gelen aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın meydana geldiği yol, dar olmasına rağmen çift yöne dönüşen, ışıklandırma ve her hangi bir uyarıcı levha olmayan bir yol. Buna rağmen o yolun hız limiti 90 olarak belirlenmiş. Ben de başka kazalar yaşanmasın, yolun ışıklandırılması ve uyarıcı levhaların konulması için Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdik. Ayrıca yolun hızının belirlenmesini istedik. Başka canlar yanmasın istiyoruz. Ben bu yolda farklı tarihlerde dedemi ve babamı kaybettim, komşumuzun oğlu öldü. İki amcam yine o yolda kaza geçirdi aylarca hastanede yattı” dedi.

“KİMSE YOLU SAHİPLENMİYOR”

Defalarca ölümlü kaza yaşanan yolun ne Büyükşehir Belediyesi ne de karayolları tarafından sahiplenmediğini savunan Demir, “O yol köy yolu olmasına rağmen çok işlek bir yol. Bölge çilek üretimi yapıldığını için yolu kamyonlar ev TIR’lar da kullanıyor. Ama hiçbir uyarıcı levha ve ışıklandırma olmadığı için civarda yaşayan insanlar büyük tehlike yaşıyor. Yolun ışıklandırılması için başvuru yaptık herhangi bir önlem alınmadı. Başka mağduriyetler yaşanmasın diye yolun ışıklandırılması ve uyarıcı levhaların asılması için dilekçe verdim. Yolu kimse sahiplenmek istemiyor. Eskiden köy olan yerler şimdi mahalle oldu. Büyükşehir Belediyesi yolu sahiplenmiyor, Silifke Belediyesi ‘biz bakmıyoruz Büyükşehir bakıyor’ diyor, karayolları ‘yolun genişliği 12 metreden az ise biz ilgilenemiyoruz’ diyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yolun biran önce ışıklandırılması ve uyarıcı levhaların asılması için dilekçemi verdim ancak hız limiti için UKOME kararı yokmuş. UKOME’nin karar almasını bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA