ESHAB-I KEHF’TE HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESHAB-I KEHF’TE HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR


 

Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri başlıyor.

Tarsus’ta bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Etkinlikleri, 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 16.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; etkinlik 5 Mayıs 2018 Cumartesi ikinci gün saat 10.00'da Eshab-ı Kehf'ten başlayıp Cumhuriyet Meydanında son bulacak olan bisiklet yarışının ardından  saat 11.00'da Hz. Daniyal Meydanı'ndan başlayacak olan Akdeniz Mehteran takımının yürüyüşü ve Yarenlik alanında vereceği konser ile program aynı gün Şehit İshak Mahallesi Faruk Sodan Spor Tesislerinde saat 11.00'da başlayacak olan Karakucak güreşleri ile devam edecek.

Hıdırellez etkinlikleri 6 Mayıs Pazar gün üçüncü ve son gün Eshab-ı Kehf'te gerçekleşecek. Program mehteran takımının saat 10.00’da Eshab-ı Kehf'e girişi ve konserinin ardından, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapılacak. Törende baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha sonra ünlü mevlidhanlar Kurra Hafız Ahmet Karalı, Hacı Bayram Camii imamı Hafız Hasan Köylü, Ahmet Hamdi Akseki camii imamı  (TRT 1 Kur’an-ı Kerim Yarışması Finalisti) Hacı Mehmet Tanç, Kuran-ı Kerim Okuma Akdeniz Bölge 1.si düzenlenecek olan mevlid programıyla Mevlid-i Şerif okuyacak. Ardından Halil İbrahim Sofrası kurularak, şenliğe katılanlara yemek ikram edilecek.
Program saat 14.00 Tarsus Kent Konseyinin düzenlediği uçurtma şenliğinden sonra sona erecek.
24. Hıdırellez etkinliklerine tüm vatandaşları davet eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Eshab-ı Kehf ile Tarsus'u tanıtmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 gün sürecek olan etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
Hıdırellez’in baharın müjdeleyicisi olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Hızır ile İlyas’ın buluştuğu, toprağın ısınıp canlandığı, baharın müjdecisi geleneksel Hıdırellez’i, 24’ncü kez kutlamaya hazırız. Hıdırellez inanç demek,  sevgi demek, barış demek, kardeşlik demek, Hıdırellez huzur demek, Hıdırellez umut demek, Hıdırellez kaynaşma, dayanışma demek, güzelliğe, güzelliklere açılan kapı demek. Kentimiz Tarsus 10 bin yıllık geçmişi ile dinlerin, dillerin, medeniyetlerin yaşadığı, buluştuğu ve kaynaştığı çok önemli bir yerleşim birimi. Daniyal Peygamber ile Museviliğin, Aziz St. Paul ile Hıristiyanlığın, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) mağarası ve onlarca yatır ile İslamiyet’in cazibe merkezi.  İşte bu nedenle, Hıdırellez’i, Eshab-ı Kehf ile bütünleştiriyoruz. Eshab-ı Kehf ile Tarsus'u tanıtma adına yaptığımız bu etkinliğimize tüm Türkiye’nin her bir tarafından misafir bekliyoruz. Tüm halkımızı bu güzel duyguları paylaşmaya ve bu coşkuyu hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA