TÜRK DÜNYASI TİYATRO GÜNLERİ SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK DÜNYASI TİYATRO GÜNLERİ SONA ERDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri sona erdi. Türk Dünyası Tiyatro Günleri, sayesinde Türk dünyasının ünlü tiyatrocuları Mersinli sanatseverlerle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin son gününde Irak Kerkük Türkmen Gardaşlık Ocağı Tiyatro Grubu’nun Giden Dalar isimli oyunu sahnelendi ve Mersinli tiyatro severlerden tam not aldı.
Tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını Türk Dünyası Tiyatro Günleri sayesinde Mersin’deki vatandaşlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ortak Türk kültürünü yaşatmayı sürdürdü. Türk dünyasının ortak paydasını, sevincini, kültürünü, sanatın en güçlü dalı tiyatro ile harmanlayarak vatandaşlar arasında köprü kuran Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaşattı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen tiyatro günlerinde Azerbaycan Sumgayıt Drama Devlet Tiyatrosu, Türkmenistan Maktumkulu Halk Müzikal Dram Tiyatrosu, KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu, Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu, İran Türk Tiyatrosu, Kırgızistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve son olarak Irak Kerkük Türkmen Gardaşlık Ocağı Tiyatro Grubu sahne aldı.
Sahnelenen tiyatro sonunda Irak’tan Mersin’e gelen tiyatroculara çiçek ve plaketlerini takdim eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sinan Bayraktar “Öncelikle hepinizi şahsım, kurumum ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bugün etkinliğimizin son günündeyiz. 4. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin yedinci günündeyiz ve günümüzü Irak Kerkük Türkmen Gardaşlık Ocağı Tiyatro Grubu ile neticelendirdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Bu yıllık perdemizi kapatıyoruz ve inşallah bir dahaki yıl yine aynı ülkelerin üzerine ilave edilerek, her yıl biraz daha güçlendirerek devam edeceğiz. Gelecek yıl da yine hepinizi burada görmek istiyor ve sizleri şimdiden davet ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA