ADIM ADIM FELAKETE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADIM ADIM FELAKETE!


 

Akdeniz ilçesinde bağlı Gündoğdu ve Siteler Mahallelerinden geçen ve yaklaşık 5 aydır üzeri açık olan atık su kanalına bu defa araba düştü.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Gündoğdu ve Siteler Mahallesinin ortasından geçen su kanalı, yoğun yağış nedeniyle taşınca 2 ay önce üzeri açıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), yaklaşık 4 metre derinliğindeki kanalı olduğu gibi bıraktı. Yaklaşık 5 aydır üzeri kapatılmayan ve tepkilere neden olan kanala 25 Şubat’ta görme engelli Mehmet Özelçi (50) isimli yurttaş düştü ve çevredekilerin yardımı ile güçlükle dereden çıkarıldı. Özelçi’nin ufak sıyrıklarla atlattığı kazanın ardından, mahalle sakinleri ise ıslah çalışması süren kanalın çevresinde yeterli güvenlik önlemi alınmamasına tepki göstererek, geçmişte de benzer olayların yaşandığına dikkat çekti.

“İLLA BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM?”
İki ay önce görmeli engelli vatandaşın düşmesine rağmen herhangi bir önlemin alınmadığı kanala bu defa seyir halindeki araç düştü. Daha önce de benzer kazaların yaşandığı kanalın kapatılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, “5 aydır kanalın üzeri açık. Görme engelli vatandaş düştü, kanalın etrafında oynayan çocuklar düşüyor, şimdi de araba düştü. Buranın kapatılması için illa birilerinin ölmesi mi lazım” diyerek kanalın üzerinin biran önce kapatılmasını istediler. 

“HİZMETTE AYRIMCILIK MI YAPIYORSUNUZ?”
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, duruma tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı. Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Atıcı, “Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Siteler Mahallesi'nde tüm uyarılarımıza rağmen aylardır üzeri kapatılmayan kanal kazaya sebep oldu. Bir kanalı kapatmak bu kadar zor mu? Yoksa hizmette ayrımcılık mı yapıyorsunuz? Kimsenin insan hayatını bu kadar ucuz görmeye hakkı yok!” ifadelerini kullandı. 

ISLAH ÇALIŞMASI BİTİRİLEMEDİ!
Vali Ali İhsan Su, 1 Şubat’ta Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Çavuşlu ve Deliçay Derelerinde başlatmış olduğu ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında yetkililerden bilgi almıştı. İnceleme gezisi sırasında DSİ Adana 6.Bölge Müdürü Aydın ve Akdeniz Kaymakamı Pamuk’tan bilgi alan Vali Ali İhsan Su,  Çavuşlu Deresi’nde taşkınların önüne geçebilmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta yaklaşık Bin 200 metrelik alanda ıslah çalışmalarının yürütüldüğünü ve bu çerçevede dere yataklarının üzerinin açıldığını dile getirdi. Islah işi kapsamında DSİ tarafından 1219 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal ile korkuluk yapılacağını ve enerji nakil hatlarının da yerin altına alınacağını sözlerine ekleyen Vali Su, kanalizasyon sularının dereye akmaması için gerekli çalışmaların MESKİ tarafından yapılacağını ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından etrafa yayılan kötü kokunun önleneceğini, dere yatağının çok daha güvenli bir hale geleceğini ve çalışma yapılan bölgenin görsel açıdan çok daha güzel bir hale geleceğinin altını çizdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA