OKULA YÜRÜYEREK Mİ GİDELİM? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULA YÜRÜYEREK Mİ GİDELİM?


 

Mersin de minibüs ve özel halk otobüslerine 25 kuruş zam yapıldı. Öğrenciler 6 ay sonra yapılan ikinci zamma tepki göstererek, “Okula yürüyerek mi gidelim?” diye tepki gösterdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de toplu taşımanın omurgasını oluşturan minibüsler ile özel halk otobüsleri biniş ücretlerine zam geldi. Akaryakıt, vergi ve yedek parça sektörü, araç sigorta zamları ve koltuk ferdi sigortası ayrıca araçların yıpranma payı gibi birçok gider kaleminde yaşanan fiyat artışları üzerine bir araya gelen Mersin Minibüsçüler Odası ile Mersin Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, biniş ücretlerine 25 kuruş zam yapmak için bir araya geldi. En son 2017 yılı Kasım ayında yapılan zamlarda biniş ücretlerine 25 kuruşluk zam yapılmıştı. İki kurum arasındaki görüşmelerde şuana kadar herhangi bir anlaşma sağlanamadığı öğrenilirken; görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa minibüs ve özel halk otobüsü binişlere 6 ay arayla ikinci bir zam yapılacak. Yeni zam onaylanırsa minibüs ile özel halk otobüslerine biniş ücreti öğrenciler 1,50’den 1.75’e siviller için ise 2 liradan 2,25 liraya yükselecek.

ÖĞRENCİLER ZAM HABERLERİNE TEPKİLİ
Öğrenciler ise zam haberlerine oldukça tepkili. Hafta içi okuluna minibüs ile giden Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi İbrahim. A. “Okula gidebilmek için minibüsleri kullanıyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında zam yapmışları şimdi bir kez daha zam yapıyorlar. Daha bir yıl geçmeden ikinci bir zammı neden yapıyorlar? Diğer insanlarla birlikte çoğunlukla tıkış tıkış seyahat ediyoruz. Özellikle yaz aylarında çok fazla zorluk çekiyoruz. Hem sıcak olması hem de kalabalık olması nedeniyle yarı yolda inip yürümek zorunda kalıyoruz. Umarız zam yapmazlar çünkü biz aybaşını zor getiriyoruz. Bu yeni zammı neye göre yapabiliyorlar? Adana’da arkadaşlarımız var. Belediye otobüsüne 1 lira 40 kuruştan biniyorlar. Biz ise son zamla birlikte 1 lira 75 kuruşa otobüse bineceğiz. Eğer böyle bir zam yapılacaksa ben artık minibüslere binmek istemiyorum. Okula yürüyerek gitmek daha mantıklı geliyor. Buradan büyükşehir belediyesini göreve davet ediyoruz. Öğrencileri minibüslere binmeye zorunlu kılmayın” diye konuştu.

 

 

   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA