AFRİN’E YARDIM BAHANESİYLE İŞ ADAMLARINI DOLANDIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFRİN’E YARDIM BAHANESİYLE İŞ ADAMLARINI DOLANDIRDI


 

Aralarında Mersin’in de olduğu 8 ilde, aradığı firmaları kendisini o ilin büyükşehir belediyesi genel sekreteri olarak tanıtarak Afrin’e yardım bahanesiyle 8 iş adamını 106 bin 500 lira dolandıran şahıs, Samsun’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ülke genelinde değişik illerde faaliyet gösteren şirket yöneticileri ile telefonla iletişim kurarak kendisini o ilin büyükşehir belediyesi genel sekreteri olarak tanıtan ve Afrin'de yürütülen operasyon bölgesine büyükşehir belediyesi bünyesinde oluşturulan gıda ve ilaç yardımı kampanyası düzenlediklerini söyleyerek para yardımı talep edip verdiği IBAN numaralarına şirket yöneticilerinin para yatırmalarını sağlayıp, aynı yöntemle dokuz farklı ilde şirket yöneticilerini arayıp yetkililerin milli duygularını istismar ederek hayırsever kişileri dolandırmak suretiyle haksız kazanç elde eden Cengiz A. (32), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin takibi sonucu İstanbul Esenyurt'ta yakalanarak Samsun'a getirildi. Cengiz A. ile birlikte 3 adet cep telefonu, 1 adet laptop, 3 adet simkart, başkası adına düzenlenmiş polis emeklileri derneği üye kartı, 1 adet polis gazetesi tanıtım kartı ve 1 adet polis emekliler derneği araç tanıtım kartı ele geçirildi. 

Cengiz A.'nın yapılan araştırma sonucu Samsun'da Mehmet İ.K.'yi 40 bin lira, Bursa'da Volkan Ö.'yü 20 bin lira, İzmir'de İzzet Ç.'yi 20 bin lira, Diyarbakır'da Zeynelabidin K.'yi 4 bin lira, Mersin'de Harun D.'yi 5 bin lira, Ankara'da Tahir E.T.'yi 2 bin 500 lira lira, Ordu'da Vural Y.'yi 5 bin lira ve Balıkesir'de Hüseyin K.'yi 10 bin lira olmak üzere 8 ilde 8 iş adamını dolandırdığı tespit edildi. Söz konusu şahsın Ankara ve Kayseri’de 2 ayrı iş adamını da telefonla arayarak dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. 
19 ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıkan Cengiz A. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosundaki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA