ÇOCUKLAR BİLİM ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR BİLİM ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU


 

Eğitim-Sen Mersin Şubesi ve Mersin Cemevi’nin birlikte düzenlediği “Çocuk Akademisi 1. Bilim Şenliği’’ Cemevi bahçesinde yapıldı. Farklı branşlarda oluşturulan toplamda 6 atölyeye 60 çocuk katıldı.

KIYMET GÖKÇE

Çocuk Akademisi kapsamında oluşturulan bilim, sanat ve felsefe atölyelerinde enerji başlığıyla çocuklar yan yana gelerek doyasıya eğlendi. Eğitim Sen ve Mersin Cemevi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Çocuk Akademisi’ adlı sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgiler sunan Mersin Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen barış imzacısı Veli Mert, “Atölyelerimiz, Felsefe, bilim, drama, resim, müzik ve öykü branşlarından olmak üzere 6 farklı şekilde gerçekleşti. Her atölyede öğrencilerimiz, enerji konusunu kendi bilim branşına göre yorumladı. Bu yorumlamayı her çocuk kendi yaş aralığına göre aktardı. Çocuklarımızın atölyelerde bilgi evrenini pratiğe dönüştürmeye çalıştırarak, hakikati anlama yolunda kendilerine ortam sağlamaya çalıştık” diye konuştu.
Eğitim- Sen Üyesi akademisyen Esra Ergüzeloğlu Kilim de yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın okul sistemi içerisinde bazı şeyleri öğrenirken, bazı şeyleri de kaybettiklerini gördük. Sonrasında derinleştikleri konuları bilimselleştirme problemi yaşamaktalar. Bu da çocukların dünyayı eksik yorumlamasına neden oluyor. Bu pilot uygulamayla eğitim sistemini yeniden düşünmek için bir şans elde ettiğimizi düşünüyorum” dedi.
Mersin Cemevi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kaya ise, “Var olan eğitim anlayışına karşı bu alternatif eğitim çalışması örneği bizim için önemliydi. 6 atölyede toplam 60 çocuk katıldı” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA