MEMLEKET BİZİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEMLEKET BİZİZ!


 

İçerisinde farklı muhalif kesimlerin olduğu Memleket Biziz Mersin Oluşumu kuruluşunu ilan etti. Oluşum çağırıcısı Ali Sesal, Mersin’de yaşayan vatandaşlara seslenerek 22 Nisan’da Ankara gerçekleştirecekleri kurultaya katılım çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Barış Bildirisine imza attıkları gerekçesiyle mesleklerinden ihraç edilen bir grup akademisyenin kurduğu “Memleket Biziz” oluşumu Türkiye’nin 48 ilinde olduğu gibi Mersin’de de kuruluşunu ilan etti. Eğitim – Sen Mersin Şube Binasında ‘Özgürlük için buluşuyoruz’ sloganıyla bir araya gelen, avukatlar, hekimler, akademisyenler, sendika ve dernek temsilcileri 2 saatlik bir toplantının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Mersin’de yaşayan vatandaşlara seslenen Memleket Biziz Çağırıcıları Şilan Sürmeli ile Ali Sesal 22 Nisan 2018 tarihinde başkent Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekletirecekleri kurultaya katılım çağrısı yaptı.

“MEMLEKET BİZİZ VE BÜYÜK BİR GÜCÜN SAHİBİYİZ”
İlk olarak konuşan Memleket Biziz Mersin Çağırıcısı Şilan Sürmeli, oluşumları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Bu çağrı; hayatının ve ülkemizin kaderinde söz sahibi olmak isteyen tüm yurttaşları, ortak bir yürüyüş kolunda buluşmaya, böyle bir yürüyüşün öznesi olmaya ve bu amaçla ortak bir kurultay çalışmasını hep birlikte örgütlemeye davet etmek için kaleme alınmıştır. Cesaret, dayanışma ve umutla. Bu bir davet. Halkın ilerici birikimine güvenenlerin, susmayanların, itiraz edenlerin; bazen kocaman bir gülüşle bazen beyaz bir bezle, bazen durup, bazen hiç durmadan yürüyenlerin daveti. Hepimizin hepimize olan daveti. Biz yaşadığımız toprakları börtüsü ve böceğiyle, ağacı ve deresiyle, vadisi ve insanıyla sevenler; her gün yeniden üretenler; memleket biziz. Hep yaşamdan, özgürlükten ve halkın ortak iyiliğinden yana düşünüp eyleyenlerin hiç durmayan yürüyüşünü hızlandırma; ortak bir yürüyüş kolunda buluşma vaktidir. Yaşamak istediğimiz ülkeyi, ilerici değerlerimizi ve geleceğimizi, memleketimizin kaderinde söz sahibi olma kararımız ve kararlığımız kurtaracak. Memleket biziz ve büyük bir gücün sahibiyiz.”

“GELİN BERABER YÜRÜYELİM”
Memleket Bizim Mersin Oluşumu adına konuşan Çağırıcı Ali Sesal, “Direnişlerimizi büyütmek; kaderimizi oy sayımına terk etmemek; sokağı ve sandığı mücadelemizle kuşatmak ve sonuç alacak bir mücadele örgütlenmesi yaratmak için; kadınları, işçileri, gençleri, LGBTİ’leri, Alevileri, bilim insanlarını, sanatçıları, gazetecileri, hukukçuları, barış ve yaşam savunucularını susturulamayanları, itaat etmeyenleri, şehirlerinde mahallelerinde işyerlerinde, okullarında bugüne kadar yaptıklarımızdan daha fazlasını yaparak daha büyük ve kapsayıcı bir yürüyüş kolu oluşturmaya; ve dağınık ürkek adımları, cesur ve kararlı bir koşuya dönüştürmek için örgütleyeceğimiz kurultay çalışmasında buluşmaya bu kurultayın öznesi ve çağırıcısı olmaya çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA