İŞÇİLERİN ‘UMUTSUZ’ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLERİN ‘UMUTSUZ’ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR!


 

Akdeniz Belediyesi’nde kadro beklerken güvenlik soruşturması nedeniyle işlerinden olan işçilerin umutsuz bekleyişi devam ederken, belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk’un “Süreç benim için bitmiştir” dediği öne sürüldü.

Haber Merkezi

Kamu ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, Mersin’de 600’den fazla işçi güvenlik soruşturması nedeniyle işinden oldu. Yapılan itirazların ardından MHP’li Büyükşehir ve CHP’li Yenişehir ile Mezitli Belediyeleri’nde işçilerin birçoğu işlerine geri döndü ancak Akdeniz Belediyesi’nden çıkartılan işçilerin bekleyişi devam ediyor.
Akdeniz Belediyesi’nden güvenlik soruşturmasının ardından çeşitli birimlerde çalışan 122 emekçi işinden oldu. 6 işçinin yeniden işe alındığı öğrenilirken, 116 işçi ise hala bekliyor. DİSK Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy önceki gün sendika yönetimi ile birlikte Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk’la bir görüşme gerçekleştirdi. Belediyede görüşme devam ederken işinden olan çalışanlar ise bahçede bekleyişlerini sürdürdü. 

KAYYUM PAMUK: “SÜREÇ BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!”
Görüşmenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Göksoy, görüşmeden istediklerini alamadıklarını söyledi. Kayyum Pamuk’un “Süreç benim için bitmiştir” dediğini aktaran Göksoy, “Yüzde 2 hükümlü yüzde 3 özürlü kadrosundan boşluk varsa alacağım, diğerleri için ise deyim yerindeyse başlarının çaresine baksın, benim için süreç bitti diyor. Bu söylem aslında Muhittin Pamuk’un söylemi değil. Bu söylem AKP’nin söylemi. Bu söylem iktidarın söylemidir. Bu söylem onları oraya kayyum olarak atayıp görevlendirenlerin söylemidir. Biz de işçiler olarak; Yarın sizi alkışlamayacağız, sandıkta, alanda, sokaklarda demokratik bir şekilde bunun hesabını soracağız. 15 yıldır 20 yıldır çalışan insanlar var. Bu insanlar bugüne kadar herhangi bir örgütle ilişkili değildi ama şimdi ilişkili oldu. Kadro vereceklermiş. Kadro verdikleri yok. Belediye bünyesinde kurulan yine bir şirkette çalışacak işçiler. Bunun tek olumlu yanı aracı şirketler ortadan kalkacak ve ihale yapılmayacak. Keşke bu şekilde kadro olmasaydı. İnsanlar mevcut işinden oldu. Kayyum kendisine gelen istihbari bilgiler doğrultusunda işçiler çıkartıldı. İnsanlar yakınları cezaevinde diye işinden geldi. Yasalar açık, suçlar ve cezaları bireyseldir. HDP’li Belediyelere kayyum atandı belediye başkanları tutuklandı, onu bir şekilde anlamlandırabilirsiniz ama temizlik işçisinden ne istiyorsunuz, gece bekçisinden ne istiyorsunuz? Yasalar açık, bakanlar adli hükümlülerin işe alınması yönünde açıklama yaptı ama Muhittin Pamuk, ‘böyle bir sorumluluk almam, ben süreci tamamladım’ diyor. Valilikte itirazları değerlendirip ret etmiş. Yani Akdeniz Belediyesi’nde yüzde 2 hükümlü yüzde 3 de özürlü kadrosunda boşluk olması halinde işe alım olacak. Pamuk, Onun dışında hiçbir işçinin işe alınmayacağını, süreci kapattığını söyledi” diye konuştu.

160 İŞÇİNİN DAHA GÜVENLİK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR
Belediyede güvenlik soruşturmalarının henüz bitmediğini dile getiren Göksoy, “Daha güvenlik soruşturmalarının tamamlanmadığını, yeni işçilerin güvenlik soruşturmaları nedeniyle işinden olabileceğini söyledi. 160 kişinin daha güvenlik soruşturması sürüyor. İlk etapta çıkartılan işçilerin bir itiraz hakkı oldu, mahkemeye başvurdular, ancak bu yeni çıkacak işler direk Kanun Hükmünde Kararname ile çıkacağı için itiraz hakları olmayacak, tazminatlarını dahi alamayacak. Eskiden sokaklara çıkıp çadır kurabiliyorduk şimdi OHAL şartlarında bunlara izin verilmiyor ama biz her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Bizim burada muhatabımız kayyum, kaymakam değil bizim muhatabımız AKP iktidarıdır. AKP iktidarının antidemokratik uygulamalarıdır. Bu politikasıdır ve kendi kadrolarını oluşturmaktır. Bu sadece HDP’li belediyeler için değil CHP’li belediyeler için de MHP’li belediyeler için de geçerli. Bu belediyelere kadrolarını yerleştirecek. Kayyuma da söyledik bu devir böyle gitmeyecek. Seçimler olacak, OHAL de kalkacak. Bunları belki iyi anacağız ya da kötü anacağız ama mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA