BİBEREXPO FUARI ÜRETİCİLERDEN TAM NOT ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİBEREXPO FUARI ÜRETİCİLERDEN TAM NOT ALDI


 

BİBEREXPO – Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı sona erdi. Üç gün süren fuara biber üreticileri, ziraat bayi ve firmaları, ihracatçılar ve her yaştan vatandaş yoğun ilgi ve katılım gösterdi.

Akdeniz Belediyesi’nin öncülüğünde; Adanalıoğlu ve Kazanlı Muhtarları, Akdeniz Örtü Altı Üreticileri Birliği, ziraat firmaları ve biber yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleşen BİBEREXPO – Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı sona erdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Adanalıoğlu Spor Tesisleri içinde bu yıl ilk kez düzenlenen fuarı yüzlerce vatandaş ziyaret etti. Üç gün süren fuar boyunca açılan birbirinden farklı ürün, araç-gereç, zirai ilaçlar ve yeni teknoloji araç ve gereçlerin sergilendiği stantları ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her yıl yapılmasını talep etti. 

BİBERLİ BAKLAVA VE BİBERLİ DONDURMA STANDI BOŞ KALMADI
Üreticiler, ihracatçılar ve ziraat bayi ve firmaları da ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören fuardan memnun ayrılırken, biber fuarının geleneksel hale gelmesi gerektiği görüşünde hemfikir oldular. Bölgedeki okullardan gelen yüzlerce ilk ve ortaokul öğrencisi de öğretmenleri ile birlikte biber fuarını ziyaret etti. Fuarın ziyaretçileri, özellikle de çocuklar, biberli baklava ve biberli dondurma sunulan standa yoğun ilgi gösterdi. Stantları dolaşan öğrenciler, ürün çeşitleri, zirai araç ve gereçler hakkında firma temsilcilerinden bilgiler aldı. 

ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİLER, YENİ FİRMA VE TEKNOLOJİLERLE TANIŞTILAR
BİBEREXPO Fuarı sayesinde, hem ürünlerini tanıtma imkânı bulduklarını ve gerek Mersin, gerekse farklı illerden gelen son teknoloji zirai ürün ve tohum, araç ve gereçler üretip satan firma yetkilileriyle birebir tanışma fırsatı yakaladıklarını belirten üreticiler, kurdukları bu bağlantılar sayesinde de ürün çeşitliliği ve kazançlarının artacağına inandıklarını dile getirdiler. Biber fuarından genel anlamda memnun ayrılacaklarını ifade eden üreticiler ve firma yetkilileri, fuarın düzenlenmesinde emek veren bütün paydaşlara teşekkür ettiler. 

“FUAR, ÜRETİCİLERİMİZİ, FİRMALARI VE İHRACATÇILARI BULUŞTURDU”
Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgesinde bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Pamuk; üreticilerin, ziraat bayi ve firmalar ile vatandaşların fuara gösterdikleri ilginin ne kadar doğru bir adım attıklarının göstergesi olduğunu vurguladı. Kaymakam Pamuk; ilk olmasına rağmen üreticiler, firmalar, ihracatçılar ve vatandaşları buluşturan biber fuarının kent ve ülke çapında ses getirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. 

“AMACIMIZA ULAŞTIK”
Mersin’in, örtü altı biber üretiminde Antalya’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada olduğunun altını çizen Muhittin Pamuk, “Akdeniz ilçesi olarak da Mersin’de yüzde 60’lık bir payla biber üretiminde ilk sıradayız. Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgelerimiz de yıllık yaklaşık 80 bin ton biber üretimiyle çok önemli bir yere sahip. Amacımız, biberin tanıtımını gerçekleştirmek, aynı zamanda üreticiye, üretimdeki gelişmeleri, ürün çeşitlerini ve teknolojileri aktarmak ve tanıtmaktı. Amacımızı gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Fuara katılan üreticilerimiz ve firma temsilcilerimiz, bu etkinliğin sürmesini ve gelecek yıllarda da organize edilmesini talep ediyor. Tabi bu talep ve memnuniyet, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da ispatıdır. Diğer yandan fuarda tanıtılan ve konuklara ikram edilen biber baklavası, biber tatlısı ve dondurması da hoş lezzetler ve sürprizler oldu. Fuara katılan biber üreticilerimize, ziraat firmaları ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA