ÇALIŞMAK İSTEYENE BÜYÜK FIRSAT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇALIŞMAK İSTEYENE BÜYÜK FIRSAT


 

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) koordinesinde bu sene 8’incisi düzenlenecek olan “İş ve Kariyer Fuarı”nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre; 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek fuarın açılışı Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yapılacak. Fuar ise Mersin PALM CITY AVM’de 100’den fazla kurumsal firmanın stant açması ile gerçekleşecek. Burada firmalar iş başvurusu alacak. Yılda bir kez gerçekleşen organizasyon iş arayanlar kadar işverenler, üniversiteliler, meslek seçme aşamasında olan öğrenciler için büyük önem taşıyor.

BU FUARDA İŞ BAŞVURUSU YAPMAK ÇOK KOLAY
Fuar organizasyon sorumlusu Serkan Özada, organizasyonun hem firmaların kurumsal tanıtımı için hem de iş arayanların aracısız olarak firmalara iş başvurusu yapabilmesi üzerine kurgulandığına değindi. Türkiye’de ilk kez bir İş ve Kariyer Fuarında teknolojik bir altyapı sistemi kurulduğunu, QR kodu uygulamasıyla iş arayanlar fuar alanında cep telefonlarından tek tuşla ilgilendiği firmaya CV’sini otomatik olarak mail atabileceğini kaydetti. Burada önem verilen hususun iş arayanların firma temsilcileri ile daha çok irtibat sağlayarak kariyer geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmak olduğunu ileten Özada, Mersinlileri fuara sahip çıkmaya çağırdı. 

ARADIĞINIZ İŞ BU FUARDA
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu da, işgücü piyasasına yön veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan “Fuar Düzenleme Kurulu” ile görüş alışverişinde bulunarak İş ve Kariyer Fuarı’nı planladıklarını belirtti. 
Milli istihdam seferberliğine dikkat çeken Kutlu; mevcut teşviklerden firmaları doğru bir şekilde bilgilendirmek istediklerini, özellikle personel maliyetlerini düşüren programlardan yararlanan firma sayısı arttıkça istihdamın da artacağını ekledi.
25-26 Nisan tarihlerinde Palm Cıty Mersin AVM’ de düzenlenecek olan fuara iş arayanların mutlaka katılması gerektiğini belirten Kutlu, katılımın ücretsiz olduğu fuar hakkında  www.mersinif.com adresinden veya kurum iş ve meslek danışmanlarından bilgi alınabileceğini ifade ederken organizasyonda teknolojik uygulamalara yer vererek iş başvurularında dijitalleşme yolunda da önemli adımlar attıklarını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA