Yeni Başkan Kızıltan’dan birlik-beraberlik mesajı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni Başkan Kızıltan’dan birlik-beraberlik mesajı


 

MTSO’nun 20’inci başkanı seçilen Ayhan Kızıltan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlik-beraberlik çağrısı yaptı. Kızıltan, önceki başkan Şerafettin Aşut’a destek teşekkürü etmeyi de ihmal etmedi.

KIYMET GÖKÇE

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) 1 Nisan 2018 Pazar günü Meslek Komiteleri ile Meclis Asil ve Yedek Üyelerinin seçilmesiyle başlayan süreç, 6 Nisan Cuma günü gerçekleşen Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi ile devam etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Ayhan Kızıltan başkanlığında oluşan Yönetim Kurulunda Ali Fuad Budur, Hakan Sefa Çakır, Çetin Kanar, Yasemin Taş, Yalçın Darıcı, Nedim İkanç, Ahmet Belice, İsa Çani, Cem Bucuge ve Hacı Halil Kürek yer aldı.

Aynı gün yapılan Meclis toplantısında 4 adayın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinde Abdulhamit İzol yeni Meclis Başkanı oldu. Hüseyin Dinler ve Yakup Gitmiş Meclis Başkan Yardımcısı, Orhan Kemal Yüksel ise Meclis Katip Üyesi oldu. Toplantıda ayrıca Hesapları İnceleme Komisyon Üyeliğine Metin Beyan, Necmettin Cabadak ve Yalçın Balcı seçildi. Yeni dönemde göreve yeni isimlerin gelmesinin yanı sıra meslek komitesi sayılarında da değişim yaşandı. Meslek Komitesi sayısı 35’ten 41’e, Meclis Üye sayısı ise 81’den 99’a yükseldi.

AŞUT’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

MTSO’nun 20’inci başkanı seçilen Ayhan Kızıltan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlik-beraberlik çağrısı yaptı. “Biz yola birlik beraberlik kucaklama düşüncesiyle çıktık” diyen Kızıltan, yola çıkışının hikayesini de kamuoyuyla paylaştı. Bu yola çıkışındaki en önemli katkıyı ‘kardeşim’ diyerek seslendiği Şerafettin Aşut’tan aldığını bildiren Kızıltan, “Her şey geçen seçimlerden bir süre sonra kardeşim Şerafettin Aşut'la yaptığımız bir konuşmayla başladı. ‘Abi bu dönem benim odamızda görev alacağım son dönem olacak, bu konuda son derece kararlıyım’ dedi. Tabii ben bırakmaması konusunda itiraz ettim, ‘bırakırsan ben de bırakırım’ dedim.

‘Sen bırakmamalısın, önümüzdeki dönem için hazırlık yapmalıyız, gözümüzün arkada kalmaması gerekir, çalışmalara şimdiden başlamalıyız, geleceği hazırlamalıyız. Odamız kurumsal olarak çok iyi bir durumda, bu dönem kurumsal yapıyı daha da güçlendireceğiz. Mersin’in tek eksiği birlik olamamak, gelecek dönemde görev alacak yönetim bu görevi üstlenmeli, öyle bir meclis ve yönetim oluşturulmalı ki ortaya çıktığında bu mesajı net olarak yansıtmalı. Seninle yıllardan beri abi kardeşiz, sen beni iyi tanıyorsun, ben seni iyi tanıyorum. Ben sana başkan ol demiyorum, biliyorum sen özgürlüğüne düşkün bir insansın ama gel önümüzdeki dönemin oluşması için elini taşın altına sok, yükü omuzlayıp bu ortamın oluşması için çabala ve bu dönemin benim son dönemim olacağından da kuşku duyma lütfen’ dedi. Bu sohbetle başladı her şey” diye konuştu.

“BAŞKAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKMADIM”

Ancak kendisinin başkan adayı olarak yola çıkmadığının altını çizen Ayhan Kızıltan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Düşünmeye başladım neler yapabilirim diye. İnsanlarla ilişkilerim ve iletişimim iyidir, bu konuda da en önemli faktör insandır, herkesle görüşmem gerekir, herkesin düşüncelerini almam gerekir diye düşündüm. Önümüzde çok uzun bir süre var ve geleceği insanlarla ilişki ve iletişim kurarak oluşturabiliriz diye düşündüm. Yola çıktık, tabii kardeşim Şerafettin Aşut ile sürekli hem önümüzdeki dönem konusunda hem de diğer konularda sürekli fikir alış verişleri yaparak ilerledik. Bir süre önce Şerafettin Aşut kardeşim önümüzdeki dönemde aday olmadığını açıklamıştı, çok insan üzüldü, hatta bırakacağına inanmayan çok insan oldu.

Bir kere önümüzdeki dönem aday olmayacağını açıklamıştı artık ve sözünü vermişti. Ne yalan söyleyeyim ben de üzülmüştüm, ben de kararından döndürürüm diye düşündüm, çok telkinde bulundum, her seferinde abi ben aday olmayacağım dedim artık, bu konu kapandı dedi. Sürekli aday olup olmadığını açıklaması istendi. Bir kez daha aday olmayacağını açıklamasına gerek yoktu ki, söz bir kere verilir ve tutulur. O da bunu yaptı. Söz verdi ve tuttu. Kendisine bize verdiği desteklerden dolayı ve bize güvenip inandığı için sonsuz teşekkür ediyorum, bundan sonra eşine ve çocuklarına, annesine, kardeşlerine, işine ve en önemlisi kendisine esirgediği zamanı ayıracağını umuyorum ve diliyorum, tabii bizlere de zaman ayırmasını istiyoruz, kendisinin engin deneyimlerinden her zaman faydalanmak istiyoruz.

Gönüllerimizde her zaman başkanımız, kardeşimiz, dostumuz olarak kalacaktır. Her zaman olduğu gibi yanımızda kal değerli kardeşim ve dostum. Sana başarılar, mutluluklar ve huzur diliyorum değerli kardeşim. Hikaye uzun, ilerdeki günlerde daha ayrıntılı anlatırım, çünkü büyük katkısı olan dostlarımız, kardeşlerimiz var, onlardan söz etmemek, onlara teşekkür etmemezlik olamaz. Bize destek veren Mersin’e; yeni Yönetim Kurulumuz ve Tüm Mersin Ticaret ve Sanayi Odası adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Dün Mecliste söylediğim gibi, 98 Meclis Üyesi oy kullandı ve aslında biz 98 oy aldık. Yolumuz uzun, yapılacak çok şey var, saygılar ve sevgiler sunuyorum tüm Mersin’e. Biz Mersiniz!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA