GIDA TERÖRÜ DURMUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GIDA TERÖRÜ DURMUYOR


 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ocak 2016’da, “Gerekirse kapatırız” dediği Mersin’de üretim yapan Pelit Bal Ürünleri bir kez daha sahtecilikle gündeme geldi.

KIYMET GÖKÇE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 173 firmaya ait hileli olduğu tespit edilen 282 parti ürünü önceki gün paylaştı. Mersin, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Urfa başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde hileli ve taklit ürün piyasaya sürüldü. 

6. DEFA İFŞA OLDU
Mersin’de üretim yapan Pelit Bal Ürünleri’nin Epimedyumlu Bitkisel Karışımlı Macun’unda viagrada kullanılan etken madde Sildenafil tespit edildi. Pelit Bal Ürünleri bu güne kadar yapılan denetimler sonucunda 6. defa mükerrer ifşa edildi. Yine Mersin’de faaliyet gösteren Elit Natural Gıda Kozmetik İnş.Teks.Turz.San.Tic. Ltd.Şti. 8, Mersin Veysi Topuz Gıda Mad. İth.İhr.San. ve Tic. ise 8 defa ifşa oldu.     

BAKAN ÇELİK, "GEREKİRSE KAPATIRIZ" DEMİŞTİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, 04 Ocak 2016’da  “Üretimlerinde 18 kez taklit tağşiş yapan insan sağlığı ile direkt ilgili gıda güvenliğini ortadan kaldıran uygulamalara devam eden, ısrar eden firmalar var. Onun için gerekirse bunların faaliyetlerini sonlandırma ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA