SAİT ÇİFTÇİ CADDESİ’NDE ‘ÇUKUR’ KRİZİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAİT ÇİFTÇİ CADDESİ’NDE ‘ÇUKUR’ KRİZİ


 

Akdeniz İlçesi’nde yer alan Sait Çiftçi Caddesi’nde yolun çökmesi nedeniyle oluşan çukurlar araçlarda maddi hasara neden oluyor. Yoldan geçerken çukura düşen ve aracında maddi hasar oluşan bir sürücü, “Başkası yanmasın” diyerek çukura çiçek ekti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in en işlek caddelerinden biri olan Eski Devlet Hastanesi karşısında yer alan Sait Çiftçi Caddesinde yaşanan çökmeler sürücüleri isyanın eşiğine getirdi. Birçok bölgede yaşanan derin çukurlar, araçlarda maddi hasara neden olurken; araç sahipleri ise çareyi çukurlara çiçek ekmekte buldu. Aracı ile cadde üzerinde seyrederken farkında olmaksızın çukura düşen VosTeam Mersin Başkanı Ali Mutluay, “Ben yandım başka sürüceler yanmasın” diyerek çukurun içine çiçek ekti. Aracının sağında yer alan fren diskinin kırıldığını ifade eden Mutluay, “Yolun ortasındaki çiçeği ezmemek için sağdan soldan kaçtılar. Doğal olarak bu çukura düşmemişti. Bu durum benimde çok hoşuma gitti. İnsanların bitkilerin ve çiçeklere karşı bu kadar hassasiyet göstermesi benim için güzel bir şeydi. Böylelikle arabaları da kurtarmış olduk. Kimseye bir zarar gelmedi” diye konuştu. .

“YAKLAŞIK 3 METREYE KADAR BİR ÇÖKÜNTÜ VARDI”
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin birkaç kez söz konusu çukurlara müdahale ettiğini ancak bir sonuç alınamadığını kaydeden Mutluay, “İlk başta çukurun etrafını çevirip içine kum döktüler. Ama oradaki çöküntü devam etti. Yaklaşık 3 metreye kadar bir çöküntü vardı. Bizde acilen belediye ekiplerimizi yeniden çağırdık. Ekipler yeniden geldi kazdılar. İçine toprak döktüler. Bilmiyoruz ama nedense bizim cadde üzerindeki birçok noktada bazı çukurlar oluşuyor. Burada oluşan çukurlarla ilgili birkaç kez aradık. Muhtarımıza da bu çukurları anlattık. Muhtarda bu caddeyi bir taşeron firmasının yaptığını yeniden kontrol işlemlerinin yapılacağını söyledi. Ama günler geçti o çukurlar öyle kaldı. Biz ilk oluşmaya başladığında gelen ekiplere de söylemiştik. Bize bakacaklarını söylediler ana bugüne kadar gelen olmadı” dedi. 

“SÜRÜCÜLER YOLUN ORTASINDAKİ ÇİÇEKLERİ EZMEMEYE ÇALIŞTI”
Kendisinin aracıyla çukura düştüğünde aracında oluşan maddi hasarın başka araçlarda yaşanmaması için böyle bir farkındalık çalışması yaptığını ifade eden Mutluay, “Kendi hasarım için kimseden maddi bir beklentim yok ama biz aynı problemleri başka araç sahiplerinin yaşamaması için böyle bir farkındalık yaptık. Mersin’de araç sürücülerinin her zaman dikkatli olmalarını istiyorum. Burada benim hoşuma giden bir hareket vardı. Oradan geçen sürücüler bitkiye gerçekten de çok saygı duydular. Oradan geçen sürücüler yolun ortasındaki çiçekleri ezmemeye çalıştı. Bir bitkiyi ezmemek için sağa sola manevralar yaptı. Ben ilk başta insanın doğaya sahip olması istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA