“LÖSEV MAKBUZLA PARA TOPLAMAZ!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“LÖSEV MAKBUZLA PARA TOPLAMAZ!’


 

LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Merve Can, vatandaşları LÖSEV adına kapı kapı dolaşarak makbuz karşılığında para toplayanlara karşı uyardı. Can, daha fazla çocuğa umut olabilmek adına herkesi LÖSEV gönüllüsü olmaya çağırdı.

KIYMET GÖKÇE

Lösemili çocuklara umut olabilmek adına 1988 yılında kurulan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Mersin’de yeni gönüllüler arıyor. Bu yıl 20. Yılını kutlayan derneği hedefi yılsonuna kadar 3 milyon olan üye sayısını 5 milyona çıkartmak. Mersin’de yeni gönüllüler yaratmak için bir dizi çalışma başlatan LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Merve Can, vatandaşları LÖSEV adına para toplayanlara karşı uyarı. 

“LÖSEV ASLA KAPI KAPI DOLAŞIP BİR ŞEY SATMAZ YA DA MAKBUZ KARŞILIĞI PARA TOPLAMAZ”
Adana ve Hayat’ın ardından Mersin’de de gönüllü ailelerle birlikte bir dizi kamuoyu bilinçlendirme çalışması yapacaklarını dile getiren Akdeniz Bölge Sorumlusu Can, “LÖSEV’in adını kullanarak kapı kapı dolaşıp insanlara bir şeyler satmaya ya da makbuz karşılığında para topluyorlar. Ama LÖSEV’in böyle bir çalışması yok. LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp bir şey satmaz ya da makbuz karşılığı para toplamaz. Bunların önüne geçebilmek ve LÖSEV’in çalışmalarını insanlara anlatabilmek adına kamuoyu bilinçlendirme çalışması yapacağız. Bunlar için hazırladığımız bültenlerimiz var. İnsanlara tek tek bültenlerimizi dağıtarak çalışmalarımızdan bahsedeceğiz. Bu şekilde hem dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmeyi hem de LÖSEV’in faaliyetlerini insanlara anlatmayı düşünüyoruz. Mersin’de 2 bin kişiye ulaşıp bültenlerimizi dağıtmayı hedefliyoruz. LÖSEV olarak 20. yılımızı geride bırakıyoruz. 20. yılımızda artık dolandırıcılığı bitirmeyi düşünüyoruz. İnsanların duyguları istismar ediliyor. Farklı kurumlar bunlar, kendilerince dernek kuruyorlar. Ama insanların kapılarına gittikleri zaman LÖSEV’den mi geliyorsunuz diye soruyorlar. Artık lösemili kanser denildiğinde akla ilk LÖSEV geliyor. LÖSEV’den mi geliyorsunuz diye sorduklarında, insanların LÖSEV’e olan güvenini bildikleri için ‘evet LÖSEV’den geliyoruz’ diyorlar. Bu şekilde hem insanların iyi niyetlerini suiistimal ediyorlar ve iyi niyetle yaptıkları bağışların başka yerlere gitmesine neden oluyorlar. Biz yapacağımız çalışma ile bunun önüne geçmek istiyoruz” dedi.

“BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER HERHANİ BİR BANKADAN LÖSEV HESABINA BAĞIŞ YAPABİLİR”
LÖSEV’in bütün bankalarda kurumsal hesabını olduğunu ve dileyen vatandaşların herhangi bir bakadan LÖSEV’e bağışta bulunabileceğini belirten Can, “LÖSEV asla kapı kapı dolaşmaz ya da elden bağış toplamaz. Bizim her bankada kurumsal bağış hesabımız var. Bağış yapmaları için herhangi bir bankadan bağış yapabilirler. Bankaya gidip ‘LÖSEV’e bağış yapmak istiyorum’ demeleri yeterli. Diledikleri miktarda makbuz karşılığında bağışlarını yapabilirler. Daha sonra vakfımızı arayarak bunu teyit de edebilirler” diye konuştu. 

“LÖSEV’E GELEN YARDIMLAR YETERSİZ”
LÖSEV’e gelen yardımların yeterli olmadığını daha fazla gönüllüye ve bağışa ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Can şunları söyledi: “LÖSEV’e gelen yardımlar hiçbir zaman yeterli olmadı. Çünkü biz sadece bağışlarla ayakta kalmaya çalışan bir vakıfız. Herhangi bir şekilde başka gelir elde ettiğimiz bir yer yok. Ya da bir kurumdan destek almıyoruz. Sadece bağışçılarımızın ve gönüllerimizin destekleri ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla ne kadar çok bağış olursa o kadar çok lösemili hastaya can olmuş oluruz. Tüm Mersin halkını hem gönüllü hem de bağışçı olmaya çağırıyorum. Çünkü LÖSEV artık sadece lösemili çocuklara yardım eden bir kurum değil tüm kanser hastalarına ve tüm yaş grubundaki hastalara destek oluyoruz. Mersin’de 450 ailemiz var. Türkiye gönüllü sayımız 3 milyon, 2018 yılı hedefimiz yıl sonuna kadar bunu 5 milyona çıkartmak. Bu yüzden gönüllülük çok önemli. Herkesin LÖSEB için yapabileceği bir şey vardır. Sosyal hesabından LÖSEV’in gönderisini paylaşıp daha fazla insanın görmesini sağlayabilir. İyilik TIR’ımızı buraya geldiği zaman görevli olabilmek ya da çocuklarımız ile ilgili yaptığımız etkinliklerde bize destek olabilirler. Gönüllülüğünün sınırı yok.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA