MTSO’DA PLAN NE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DA PLAN NE?


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim sürecinde son viraja girilirken, başkanlık için adı geçen 3 ismin de net açıklamalardan kaçınıp, kamuoyu desteğini almaya çalışmaması kafaları karıştırdı.

HEDİYE EROĞLU

Bu yıl 132’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan, yaklaşık 17 bin üyeye sahip Mersin Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri 1 Nisan’da başlıyor. Oda yönetimi seçim sürecinin kent kamuoyundan uzak tutularak eleştirilirken, mevcut başkan Şerafettin Aşut’un başkanlık için aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. İş çevreleri Aşut’un aday olabileceği veya desteklediği ekibin odanın başına geçmesi için çalışabileceği iddialarına yoğunlaşırken, oda meclisine temsilci gönderecek ve yönetim kurulunu belirleyecek 80 meslek komitesinde ise kıran kırana yarışlar olması bekleniyor. 

BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY MI VAR?
Seçimlerde başkanlık için yarışacak diğer isimler olarak öne çıkan; iş insanı Sebahattin Kılıççıoğlu ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı ise şuana kadar resmi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Bu iki ismin kulis çalışmalarını sürdürdüğü iddia ediliyor. 
Mersin iş dünyasının çatı kuruluşu konumundaki MTSO yönetim için şuana kadar ismi öne çıkan Şerafettin Aşut, Sebahattin Kılıççıoğlu ve Hakan Kayacı’nın kent kamuoyunun karşısına çıkarak, desteğini istememesi de tepki toplayan bir gelişme oldu. 
Öte yandan 2009 yılından buyana Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Şerafettin Aşut’un önceki gün katıldığı bir televizyon programında, oda yönetimine talip olacak kişiler için söylediği ‘sabıka’ ve ‘temiz kağıdı’ olması yönündeki söylemleri de dikkat çekmişti. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA