EMSAL OLSUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMSAL OLSUN!


 

Mut’ta 5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan 50 yaşında Mustafa S’ye 32 yıl 7 hapis cezası verildi. Avukatlar kararın emsal teşkil etmesini istedi.

Haber Merkezi

Mersin’in Mut ilçesinde geçtiğimiz yıl Eylül ayında 3 çocuk annesi Ş.S., 50 yaşındaki kayınpederi Mustafa S.’nin kızını taciz ettiğini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve şikayet üzerine dava açılmıştı. Önceki gün Silifke Adliyesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı. 5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan Mustafa S’ye çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan 30 yıl, sağlık için tehlikeli madde temin etmek suçundan 1 yıl 1 ay 15 gün, müstehcenlik suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve bin 8 lira para cezası verildi. 

“CEZALAR AĞIRLAŞTI AMA UYGULAMADA SIKINTI YAŞANIYOR”
Mağdur ailenin avukatlığını yapan Avukat Şerife Arıcı Yıldız, cinsel istismar suçu için belirlenen cezanın ağırlaştığını ancak kanunun uygulamasında sıkıntı yaşandığını vurguladı. Hakimlerin ve devletin cinsel istismar suçuna bakışının önemli olduğunun altını çizen Yıldız, “Mustafa S’ye verilen ceza bizi tatmin etti, en üst sınırdan ceza verildi ve hiçbir indirim uygulanmadı. Bu emsal teşkil etmesi gereken bir karar. Hakimlerin ve devletin bu suça bakışı çok önemli. Geçtiğimiz günlerde Van’da yatılı bir okulda müstahdem kız çocuğunu kütüphaneye kilitleyip saldırıyor. Çocuk bir şekilde elinden kurtuluyor ve dava açılıyor. Mahkemede müstahdem şaka yaptığını söylüyor, bu yüzden de tahliye ediliyor. Toplumda bu tür suçlara müsemma gösterilmemeli. Devletin sadece yargı ile değil diğer kurumlarıyla da bu saçla mücadele etmesi gerekiyor. Sadece ceza vermek yeterli değil. Çünkü bu bireysel ıslahı değil toplumsal ıslahı gereken bir suç haline geldi şu anda. Ensar olayında olduğu gibi bir defadan bir şey olmaz gibi yaklaşımlar bu suçu besliyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA