TEKNOLOJİ YATIRIMI, İHRACATTA BİRİNCİLİK GETİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKNOLOJİ YATIRIMI, İHRACATTA BİRİNCİLİK GETİRDİ


 

İstanbul İhracatçı Birlikleri, Türkiye’de demir çelik ihracatında her dalda en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; 2017’de en çok çivi ihracatı yapan firma, Mersin’de faaliyet gösteren Sertel Vida Metal oldu. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Servet Dövenci, başarılarının sebebini teknoloji yatırımına ağırlık vermeleri nedeniyle en yüksek kaliteye ulaşmaları ve beraberinde gelen müşteri memnuniyetiyle açıkladı.

Dünya standartlarında üretim yapmayı öğrendiklerini kaydeden Dövenci, “Müşteri memnuniyetinin kaliteden ve zamanında teslimden geçtiğini öğrendik. Bu özellikleriniz uygun bir fiyatlandırma ile birleştiği sürece başarıya ulaşıyorsunuz” dedi. Yeni müşterilere ulaşmalarında düzenli olarak uluslararası fuarlara katılım ve uluslararası müşteri ziyaretlerinin büyük rol oynadığını vurgulayan Dövenci, şunları söyledi:  “Tüm bu girişimlerimiz sonrasında müşteri taleplerini alıp buna uygun üretimi artırmak için modernizasyona gittik. Şu anda dünyanın her yerine her çiviyi üretecek potansiyeldeyiz. Dünyanın her yerinde kullanılan her tip çiviyi kaliteli şekilde üretebilen bir firma haline geldik. Müşterilerimiz tüm tedarikçilerini ziyaret ediyorlar ve onların söylediğine göre dünyadaki en büyük bir iki fabrikadan birisiyiz.”
Geçen yıl ayda 150 konteynır çivi ihraç ederek birinci olduklarını ifade eden Dövenci, bu yılki hedeflerinin ayda 200 konteynır olduğunu söyledi. Geçen yıl kapasite artırımına gittiklerini ve var olan kapasitelerini kullanmaya çalıştıklarını belirten Dövenci, aylık 230 konteynıra kadar çıkabileceklerini tahmin ettiğini söyledi. Yurtiçine ise aylık 100 konteynır mal ürettiklerini ifade eden Dövenci, toplamda aylık 5-6 bin ton civarında üretimleri bulunduğunu açıkladı. 

“TEKNOLOJİK ÇİVİLER ÜRETİYORUZ”
Katma değeri yüksek, teknolojik çiviler ürettiklerini vurgulayan Serhat Servet Dövenci, “Diğer meslektaşlarımızın yaptığı gibi yalnızca inşaat çivisi üretmiyoruz. Var olan makinelerimizi otomasyon açısından daha güçlü hale getirdik. Altyapımızı tamamen oturtup modernizasyonu tam olarak sağlamamızın ardından bir iki yıl içinde robotik üretime geçişimiz kaçınılmaz olacak” dedi. 
Çivinin yanı sıra dünya pazarlarına vida üretimi için yatırım yaptıklarını da bildiren Dövenci, entegre bir vida üretim tesisi kurduklarını her türlü vida üretimini tüm aşamalarıyla birlikte kendi bünyelerinde gerçekleştirebildiklerini söyledi. 
Türkiye’nin vidada yüzde 70 yurtdışına bağımlı olduğunu da belirten Dövenci, önümüzdeki süreçte bu alandaki bağımlılığı da ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. Çelik beton çivisinin de Türkiye’deki tek üreticisi olduklarını dile getiren Dövenci, “Bu üretimimizle ayda 1 milyon dolara yakın ithal çelik çivi gelmesinin önüne geçiyoruz. Bu tesisi de 2 yıl önce kurduk. Uluslararası markalara fason üretim de yapıyoruz” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA