BU DAVALAR RED Mİ EDİLECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU DAVALAR RED Mİ EDİLECEK?


 

Nükleer karşıtlarının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı 15 dava Danıştay 14.’üncü Dairesi’nce reddedildi.

Durumu fırsat bilen bakanlık kararın kesinleşmesini beklemeden dosya başına 3 bin TL vekalet ücreti talep etti. Talep, “Siz boşuna uğraşmayın, bu davalar reddedilecek” şeklinde yorumlandı.  

HEDİYE EROĞLU

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ÇED olumlu kararının iptaline ilişkin açılan ve Danıştay 14.’üncü Dairesi’nde görülmekte olan yaklaşık 15 dava reddedildi. Davacılar temyiz süreci başlatırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, red kararı ile jet hızıyla davacı taraf avukatlarından dosya başına 3 bin TL olarak belirlenen vekalet ücreti talep etti! Davacı avukatlarından Sevim Küçük kararı, “Bu karar ile bir nevi; ‘Siz boşuna uğraşmayın, bu davalar reddedilecek’ deniliyor” dedi. 

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ ÇED OLUMLU KARARININ İPTALİ TALEBİ REDDEDİLDİ 
Gazetemize kararı değerlendiren Küçük, AKP hükümetince Nisan ayında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla temeli atılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’ne karşı yürütülen hukuksal sürecin tüm baskılara rağmen sürdüğünü söyledi.
Sürecin ana davası olan; Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Olumlu Kararı’nın iptaline ilişkin konunun Danıştay 14’üncü Dairesi’nde görüşülerek reddine karar verildiğini aktaran Küçük, “Türkiye Mimar Mühendisleri Odaları Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Belediyesi, Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Barosu, Mersin Tabip Odası, Ekoloji Kolektifi, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, yaklaşık 50 yurttaş başta olmak üzere birçok meslek örgütünün, sivil toplum kuruluşunun ve çevre derneklerinin açtığı yaklaşık 15 dava reddedildi. 
Reddedilen davalar sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lehine karar çıkması ile bakanlıkça her bir dosya için 3 bin TL’lik vekalet ücreti ödenmesi talep edildi.

TALEP BASKININ GÖSTERGESİ
Tabiî ki vekalet ücretini talep hakları var ancak biz temyize gitme süreci başlatmışken, bakanlığın bu kadar hızlı bir şekilde vekalet ücreti talep etmesi bir nevi; ‘Siz boşuna uğraşmayın, bu davlar reddedilmeye devam edilecek’ denilmesidir.
Cuma günü temyiz dilekçeleri verilmişken, kararın kesinleşmesi beklenmeden böyle bir talepte bulunulması baskının bir göstergesidir. 
Bu davalar kapsamında tüm bu kurum-kuruluş, STK, dernek, örgüt ve kişiler keşif bedeli, dosya ücreti gibi kalemler için yaklaşık 80 bin TL gibi bir harcama yapmıştır. Vekalet ücreti de tabiî ki ödenecektir. Ancak biz yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. 
Son yayınlanan Türkiye deprem haritasında Akkuyu’nun fay hattı üzerinde olduğu bir kez daha görüldü ama hükümet bu projeyi yapmakta ısrar ediyor” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA