İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE AKADEMİK DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE AKADEMİK DESTEK


 

Mersin Valiliği koordinasyonunda, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü tarafından yürütülen İstihdamda Akademik Seferberlik Projesi kapsamında farklı konularda kurslar verilecek.

MEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülecek projeyle birçok kişiye kurs verilecek. Projeyle ilgili açıklama yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Oğuz Derin, 18-29 yaş arasında işsiz olan ve İŞKUR kaydı bulunan herkesin kurslara kayıt yaptırabileceğini söyledi. Kurslara birçok yerden başvuru yapılabileceğini kaydeden Derin, "Kurslara katılmak isteyenler Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulundaki SODES büromuza gelerek veya 0555 068 03 05 numaralı telefonu arayarak yada oderin@mersin.edu.tr adresine isim, soy isim, telefon, katılmak istediği kurs bilgilerini göndererek ön başvuru yapabilirler. Kursiyerlere kursa geldikleri her gün karşılığında 20 lira toplu bir şekilde para da ödenecek. Ayrıca ulaşımda proje ortaklarından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kursların uygulama yeri Çiftlikköy Kampüsündeki okulumuzda yapılacak" dedi. 
Kurslarla ilgili de bilgi veren Derin, "Marangozluk eğitimi kursu 22 gün, kaynakçılık eğitim kursu 15 gün, altın ve gümüş işlemeciliği 23 gün, sıhhi tesisatçılık kursu 16 gün olacak. Bu kurslar haftada 2 gün şeklinde 6 saat olacak. Kuaförlük, epilasyon, cilt bakımı kursları da yapılacak. Vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA