MERSİN KREDİ BAKİYESİ EN YÜKSEK İLLERDEN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN KREDİ BAKİYESİ EN YÜKSEK İLLERDEN


 

Ocak 2018 dönemi itibarıyla kişi başına ortalama bireysel kredi (kredi kartı dahil) toplam bakiyesi en yüksek iller arasında Mersin 3’üncü oldu.

GİZEM EKİCİ

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler 2018 yılı Ocak ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 2 trilyon 219 milyar TL oldu. Nakdi kredilerin 2 trilyon 106 milyar TL'si bankalar, 49 milyar TL’si finansal kiralama şirketleri, 34 milyar TL’si finansman şirketleri ve 31 milyar TL’si faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı. 
Tasfiye olunacak alacaklar Ocak 2018 itibarıyla 70 milyar TL oldu. Tasfiye olunacak alacakların 64 milyar 6 milyon TL’si bankalara; 2 milyar 9 milyon TL’si finansal kiralama şirketlerine, 1 milyar 5 milyon TL’si faktoring şirketlerine ve 1 milyar TL’si de finansman şirketlerine ait oldu.  
Ocak 2018 dönemi itibarıyla İstanbul’da 186 milyar TL, Ankara’da 51 milyar TL ve İzmir’de 35 milyar TL tutarında bireysel kredi bulunuyor. Şırnak, yüzde 40 ile son 12 ayda bireysel kredi bakiyesi en çok artan il oldu. Kişi başına ortalama bireysel kredi (kredi kartı dahil) toplam bakiyesi en yüksek iller ise sırasıyla, Ankara, Van ve Mersin oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA