Muhasebecilerden görkemli balo | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhasebecilerden görkemli balo


 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (Mersin SMMMO) kuruluşunun 28. yılı Divan Otel’de yapılan baloyla kutladı.

KIYMET GÖKÇE

Çok sayıda oda üyesi ve stajyerinin katılımıyla gerçekleşen baloya; Mersin Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürü Ahmet Tamer Yıldız, TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, Adana SMMM Odası Başkanı Ali Farsak, İzmir SMMM Oda Başkanı Yardımcısı Ömer Akbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu da katıldı. Gecede; Mersin SMMMO Sekreteri Ersin Gökgün'ün açılış konuşmasının ardından Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz davetlilere hitap etti. Konuşmaya başlamadan önce kurullarda görev alan çalışma arkadaşlarını da yanına çağıran Tokgöz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemini bir kez vurguladı.

“SORUNLARIMIZI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz konuşmasına şöyle devam etti: “Geriye dönüp baktığımızda 28 koca yılı geride bıraktığımızı görüyoruz. Zamanı çok çabuk tüketiyoruz oysaki yerine koyamadığımız değerlerden biridir geçen zaman. Meslek camiası olarak çok yoğun bir süreci geride bırakırken, bir yandan bu sürecin içerisinde barındırdıklarıyla uğraşıyor, bir yandan da asli sorunlarımızı çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.

Hukuki dayanağını Anayasanın135. Maddesinden alan, 1989 yılında 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunu ile kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek birliğiyiz. Muhasebe, işletmelerin omurgasını oluşturmaktadır. Muhasebe sistemi olmayan işletmelerin gelişmesi ve varlığını koruması mümkün değildir. İşletmelerin güçlenmesi ülke ekonomimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Türkiye ekonomisinin büyük güç olmasında mali müşavirlerin önemli katkısı bulunmaktadır” dedi.

“YILIN 365 GÜNÜ ÇALIŞIYORUZ”

Yılın 365 günü çalıştıklarının altını çizen Başkan Tokgöz, “Bu zor meslekte, alnımızın terinin, emeklerimizin karşılığını alabilmek için siz değerli üyelerimizle beraber mücadele edeceğiz, emek sarf edeceğiz. Umut ediyorum ki; mesleki birlikteliğimizin artarak devam etmesi ve yarınlara dünya standartlarında bir meslek ve oda bırakılmasında tüm üyelerimiz ilk günkü sorumlulukla üzerine düşeni yerine getirecek ve tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Üyelerimize kaliteli hizmet vermek için kurul üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Odalar kollektif hayatın vücut bulduğu, birlik ve beraberliğin kişilerden önce meslek odaklı bakış açısıyla hayata geçtiği yegâne yapılardır. Bugün gelinen noktada farklı siyasi manevralarla amacından uzaklaştırılarak, kişisel kaygılar ve sen-ben kavgaları ön plâna çıkartılıp, meslek örgütünün gücü etkisiz hale getirilmek istenmektedir. Bu oyunun bir parçası olmamak adına muhasebe meslek camiası daha fazla birbirine kenetlenmek zorundadır. Birlik ve beraberliğe fazlasıyla ihtiyacımız olduğu bu günlerde ‘demokratik’ söylemlerle amacından uzaklaştırılmak istenen oda ve birlik yapılarımızın, meslektaşlarımızın öngörüsü ve sağduyusuyla bu oyunları geride bırakacağına olan inancımız tamdır. Bu bağlamda birlik beraberlik içerisinde ve mesleki siyasetle camiamızın her türlü sorunun üstesinden geleceğine inanıyor 25 Mart 1990 tarihinde kurulan odamızın kuruluşunu kutluyoruz. Bu balolar Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti aydınlık laik Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluşturmaktadır” dedi.

28. Yıl pastasını da Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Oda kurullarında görev alan yöneticiler, TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, Adana SMMM Odası Başkanı Ali Farsak, İzmir SMMM Oda Başkanı Yardımcısı Ömer Akbaş birlikte kestiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA