TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ORMAN OKULU AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ORMAN OKULU AÇILDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı orman okulu olma özelliğine sahip, ‘Tarsus Orman Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Kaymakamlığı arasında yapılan protokol gereğince okulun yapımını üstlenerek tamamlayan ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iki yıl süresince tahsis eden Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Orman Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi. 

Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur,  Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Tarsus Orman Okulu Genel Koordinatörü Hakan Şeker, oda ve dernek başkanları, vakıf başkanları, meclis üyeleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.  Tarsus Orman Okulu’nda gözlem ve deneyime dayalı bir yaklaşımla eğitim verilecek

130 dönüm ormanlık bir alan içerisinde yer alan Tarsus Oran Okulu, içerisinde bulunan 18 bungalov ev, bungalov salonlar, yemekhane ve spor tesisleriyle Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı orman okulu olma özelliğine sahip. Etrafı tel örgülerle çevrili olan, tamamı güvenlik kameralarıyla izlenebilen son derece güvenli okul yerleşkesinin şehir merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Uluslararası standartlarda bir eğitim programının uygulanacağı Tarsus Orman Okulu’nda çocuklar bilim ve sanatın gerçek ilham kaynağının doğa olduğunu yaşayarak öğrenme fırsatına erişecekler. Ayrıca sürdürülebilir mutlu bir yaşam döngüsünün doğayı sürdürülebilir kılmakla mümkün olabileceğini anlayacaklar. Gözlem ve deneyime dayalı bir yaklaşımla eğitim verecek olan Tarsus Orman Okulu’nda Doğa, Kuş Gözlem, Astronomi, Permakültür, Tamir, Müzik ve Resim atölyeleri bulunacak. Atölyelerde çocuklar hem doğanın ruhunu keşfedecek hem de ona zarar vermeden kendi hayatlarını en doğru şekilde sürdürebilmeyi tecrübe edecekler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA