MTSO seçimleri gizleniyor mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO seçimleri gizleniyor mu?


 

MTSO’nun 1 Nisan’da yapılması beklenen organ seçimlerinin ‘rakipleri hazırlıksız yakalama’ stratejisiyle gizlilik içerisinde yürütüldüğü iddia edildi!

HEDİYE EROĞLU

Geçen yıl yapılması gerekirken, hem erken seçim iddiaları hem de Ankara, İstanbul başta olmak üzere doğuda illerindeki oda ve borsalarda anlaşmazlık yaşayan kesimlerin, hükümete erteleme talebinde bulunduğu iddiasıyla bu yıla ertelenen oda ve borsa seçimleri için start verildi! Oda ve borsalar ile ihracatçı birliklerinin Nisan ayında yapılacak seçimlerinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de Mayıs ayında seçim sürecini tamamlaması bekleniyor.

SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN?

Ancak Mersin’de seçimlerin kamuoyunda gündeme getirilmeyerek, iş dünyasının yeterince bilgilendirilmediği tepkilere neden oldu. Yaklaşık 20 bin üyeye sahip Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 1 Nisan’da yapılması beklenen seçimleri ile ilgili, ‘rakipleri hazırlıksız yakalama’ stratejisi kapsamında seçimleri duyurmamaya çalıştığı iddia edildi. Odanın seçim tarihi ve süreci ile ilgili şuana kadar kamuoyunu bilgilendirici bir çalışmaya imza atmaması hatta iddiaları güçlendirirken, oda resmi web sayfasında sadece 8 Mart itibariyle; “2018 oda/borsa seçim yetki belgesi dilekçe örneği” yayınlanarak, üyelerin kullanımına sunulması dikkat çekti.

“KORKUYORLAR. YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR”

Özellikle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile mahkemelik olan tartışmalar yaşayan Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) önceki dönem başkanı Mehmet Deniz, konuyla ilgili sosyal medyadan zehir zemberek bir paylaşım yaptı. MTSO seçimlerinde başkanlığa aday olması beklenen Deniz, “MTSO Seçimleri 1 Nisan 2018 günü yapılacaktır. Üyelerine duyurmayanları, halkından gizleyenleri kınıyorum. Gizleyenler; Azıcık yürekli ve mert olun. Korkuyorlar. Yolun sonu görünüyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA