Yalnız kaldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yalnız kaldı!


 

Mersin Kent Konseyi’nin 8 Mart etkinliğine çocuğu kayınbabası tarafından cinsel istismara uğrayan anne Ş.S.’nin hikayesi damga vurdu. Avukat Şerife Yıldız Arıcı, yalnız kaldıklarını söyleyerek STK temsilcilerine “Duyarlı olun” çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Kent Konseyi öncülüğünde ve Akdeniz, Silifke, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ilçe kent konseylerinin de destekleri ile organize edilen ‘Kadın Konuşuyor’ paneli Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Panel kapsamında birçok kadın kurumu yaptıkları faaliyetlerle ilgili stantlar kurarken, 12 kadın portresinin yer aldığı resim sergisi açıldı. Özgün Sanat Atölyesi Topluluğu’nun müzik dinletisi ile devam eden etkinlik; Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi’nin anlatıldığı sinevizyon gösterimleri ile sürdü. Daha sonra Mezitli Pompei Tiyatrosu; ‘kadın’ konulu skeçlerini izleyici ile buluşturdu. Etkinlik Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç Dr. Nurcan Çiçek Gökçakan’ın “Mutluluğun Sırrı” sunumu ile devam ederken; son bölümde kurulan serbest kürsüde konuşma yapmak isteyen kadınlara söz verildi.

“ÇOCUKLARIMLA BİR BAŞINA BIRAKILDIM”

Serbest kürsüde Geçtiğimiz yıl Mut ilçesinde yaşanan olayda kız çocuğu kayınbabası tarafından istismara uğrayan ve buna karşı çıktığı için eşinden şiddet gören anne Ş.S.’nin gözyaşları damga vurdu. Panele katılan kadınlara yaşadıklarını bir kez daha anlatan anne Ş.S. çocuğuna yönelik gerçekleştirilen istismara karşı çıktığı için çocukları ile birlikte evini terk etmek zorunda kaldığını anlattı. Anne Ş.S. “Bu olay nedeniyle ondan şikayetçi oldum. Eşim tarafından şikayetçi olduğum için baskıya ve şiddete maruz kaldım. 3 tane çocuğumu yanıma alarak kadın sığınma evine yerleştim. 4 ay boyunca burada yaşamak zorunda kaldık. Bu süreçte davadan vazgeçmediğim nedeniyle eşimden sık sık şiddet gördüm. 3 tane çocuğumla bir başıma bırakıldım” dedi. 

“HALA İSTİSMARCIYI KORUYORUZ”

Anne Ş.S. bu sırada gözyaşlarına hâkim olamayınca yardımına avukatı Şerife Yıldız Arıcı koştu. Müvekkilinin çocuk istismarına karşı karşılaştığı baskı ve acıları anlatan Arıcı, “Biz buraya Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ş.S’nin kızının mağdur edildiği bir cinsel istismar davasının duruşmasından geliyoruz. Ş.S Mut’taki evini terk edip Mersin’e geldi” dedi. Sözlerinin devamında kadın kurumlarına ve diğer STK temsilcilerine tepki gösteren Arıcı, “Bugün girdiğimiz duruşma salonundaki ya da koridordaki manzara Ş. Hanımı çok incitmiştir. Buradaki istismarcının ailesi, otomobillerle dolmuşlarla oraya gelmişlerdi. Ama biz Ş. Hanımla orada yalnızdık. Bu nedenle bu konudaki toplumsal duruşumuz, farkındalığımız, desteğimiz ve dayanışmamız çok önemli ve değerlidir. Çocuklar susuyor ama biz susmayalım. Devlet susuyor örtüyor ama biz susmayalım. Hep birlikte haykıralım”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA