YEŞİL ALTIN KAZANDIRIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİL ALTIN KAZANDIRIYOR


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2012 yılında gelir getirici türlerden orman köylüsüne 880 bin TL katkı sağlarken bu rakam 2017 sonu itibariyle yaklaşık 6 milyon TL’ye ulaştı.

Müdürlükten yapılan açıklamayagöre; önemli bir odun dışı ürünü olan defne üretimi, 2012 yılında 350 ton, yapılan envanter ve planlama çalışmaları sonucunda 2017 yılında 2 bin 600 tona ulaştı. Bölge Müdürlüğü’nde yaklaşık 227 bin dekarlık alanda 12 bin 500 ton defne serveti bulunurken, defne alanlarında 3’er yıllık periyotlarla üretim yapılıyor.

Bu defne sahalarından biri de Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamlıyayla Şefliği sınırları içinde kalan Bağçatağı Mahallesinde yer alıyor. 2016 yılında 6831 sayılı orman kanunun ek 12. maddesine istinaden 160,6 hektar defne sahası 3,9 hektar büyüklükte 41 parsel halinde Bağçatağı Mahallesine dağıtımı yapıldı.
Çamlıyayla Orman İşletme Şefliği Defne Hasılat Planına göre Bağçatağı Mahallesinde toplam 160 bin 6 hektar defne üretilebilecek saha bulunurken, bazı parsellerde üretim yapılabilmesi için ihtiyaçduyulan yol çalışması Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleri ile yapıldı. Vatandaşların yol sorunu çözüme kavuşturularak, defne hasat zamanında Bağçatağı Mahallesi halkının taşıma sırasında çekmiş olduğu zorluk giderilmiş oldu. 
Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da sahada yaptığı incelemelerden sonra açıklamasında “Odun dışı orman ürünlerinde de odundan üretmiş olduğumuz ürünler gibi planlamaya çok önem vermekteyiz. Bu kapsamda envanter çalışmalarının yanında, bu sahada da olduğu gibi planlı üretimin yanı sıra, üretimlerin kolay ve verimli yapılabilmesi için her türlü tedbiri almaktayız. Bu çalışmaların sonucunda, sadece defneden yöre insanımız bütçesine yaklaşık 1.5 milyon TL katkı sağlanmıştır. Emeği geçenlere mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA