TÜRKİYE VE KOLOMBİYA ARASI İŞBİRLİĞİ ARTACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE VE KOLOMBİYA ARASI İŞBİRLİĞİ ARTACAK


 

Kolombiya Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra’nın katılımıyla MTSO’nun ev sahipliğinde Kolombiya Ülke Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Mahmut Arslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyükelçi Saavedra, ülkesinin özellikle tarım alanındaki zenginliklerini anlatarak Türkiye ile Kolombiya arasındaki ticaretin artırılabileceğini söyledi. 

Kolombiya’nın Türkiye’den 1,5 kat büyük bir ülke olduğunu ve 50 milyon kişinin yaşadığını ifade eden Saavedra, sosyal zorluklar nedeniyle uzun yıllar ülkelerinde şiddet ve çatışmanın hakim olduğunu, bu çatışmaların bugün sona ermesine rağmen ülkelerin Kolombiya ile ticaret yaparken tereddütlü yaklaştığını anlattı. Kolombiya’nın 114 milyon 174 bin 800 hektar alana sahip olduğunu ve bunun 24-25 milyon hektarının tarım arazisi olmasına rağmen 8 milyon hektarını kullandıklarını bildiren Saavedra, Birleşmiş Milletler organizasyonu içinde yer aldıklarını ve tarım konusunda gelecek vaat ettiklerini söyledi. 
Türkiye ile işbirliğine her zaman açık olduklarını, iki ülke arasındaki ticareti yeterli görmediklerini ve iyi değerlendirilmesi halinde önemli fırsatlar bulunduğuna inandığını vurgulayan Saavedra, tarımsal ihracatlarının başında kahvenin yer aldığını söyledi. Dünyanın en iyi kahvesinin Kolombiya’da yetiştiğini dile getiren Saavedra, taze kesilmiş çiçek üretiminde ise Hollanda’nın ardından ikinci sırada yer aldıklarını anlattı. Muz, yağ ve doymuş yağ, şekerleme ürünleri ihraç ettiklerini kaydeden Saavedra, Türkiye’ye ise ağırlıklı olarak muz, avokado, ananas gibi tropikal meyveler, et ve canlı hayvan gönderdiklerini bildirdi. 
Türkiye’den ne alabileceklerine de işaret eden Saavedra, özellikle tahıl, buğday, hayvan yemi, bakliyat ve tropik meyveler dışında Kolombiya’da yetişmeyen, elma, şeftali gibi meyvelerden alabileceklerini anlattı. 

KOLOMBİYA’DA TÜRK YATIRIMCI GÖRMEK İSTİYORUZ
Açık bir ekonomi olduklarını ve yatırımcılara sıcak baktıklarını vurgulayan Juan Alfredo Pinto Saavedra, Türk yatırımcıları Kolombiya’da görmek istediklerini söyledi. Saavedra, özellikle tarım ve balıkçılıkta işbirliklerinin artırılabileceğini belirterek, “Dünyanın en iyi ticaretini yapan insanların Türkler olduğunu biliyoruz ve sizlerle iş yapmak istiyoruz” diye konuştu. Büyükelçinin ardından söz alan Kolombiya Büyükelçiliği Ticaret Ajansı Direktörü Milena Gomes Koop ise ticaretin karşılıklı olarak artırılmasına yönelik teknik bilgileri paylaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA