BU PLAN TOPAL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU PLAN TOPAL!


 

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), askıya çıkan Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar’ın 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nı, şehir plancısı Bülent Şahin ile birlikte değerlendirdi. MESİAD Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Şahin, dernek üyelerine planlar ile ilgili bir sunum y

Dernekten yapılan açıklamaya göre; Yaklaşık 20 yıldır serbest planlama ve danışmanlık hizmetleri yaptığını dile getiren Şahin, “Şehir plancısı olarak şu an onaylanan planı topal bir plan olarak yorumluyorum. Kentin neredeyse 3/1 alanının kentsel dönüşüme tabi tutulacağı, bununla beraber bu dönüşüm gerçekleşirken, vatandaşın ne yapacağı planlanmamış durumda. Müftü Deresi’nin her iki yakasının, kentsel dönüşüme girmesinin yanında, Pozcu bölgesine hiç dokunulmamış olması da bana göre yanlıştır. 

Örnek verecek olursam; planda nerdeyse 1000’e yakın yeni ibadethane yeri işaretlenmiş, bununla beraber 1,5 kilometre alan içerisinde 20’e yakın okul yeri işaretlenmiş, planların bütünsel olarak ele alınması ve buna göre yapılması gerektiğini düşünüyorum. Elbette şehrimizin bir plana ihtiyacı vardı, ama plan en başta yetkililerin, STK’ların ve ilgililerin bilgisi ve görüşleri dâhilinde ilerleseydi şu an kamuoyuna sunulduğunda yapılacak itiraz ve eleştirilerin önüne geçilmesi sağlanabilirdi, ayrıca planı incelediğimizde birçok hesaplama hataları da görebiliyoruz” dedi.  
9 Mart tarihine kadar Büyükşehir’ de askıda kalacak olan plana itirazların belirtilen tarihe kadar yapılabileceğini de sözlerine ekleyen Şahin, daha sonra soruları yanıtladı.
Sunumun ardından bilgilendirme yapan MESİAD Başkanı Engin de, “Bir yıl önce tanıtımı yapılan 1/100 binlik planlarda işaretlenen, 20 bin dönümlük OSB genişleme alanı, Tarım ve Hayvancılık OSB alanlarının 1/5 bin ölçekli planlarda görülmemiştir. Ayrıca kentsel dönüşüm planının yerinde incelenerek değil de hava fotoğrafları üzerinden yapıldığı anlaşılmıştır. Planlar hazırlanırken konusunda uzman meslek odaları ve STK’lar dan görüş alınarak, geniş katılım ile iş birliği içerisinde yapılsaydı, bu kadar çok itiraz ile zaman kaybı yaşanmazdı” diye konuştu. 
MESİAD üyelerinin de plan ile ilgili soru, görüş ve önerileriyle devam eden toplantı planın ilerleyen bir zamanda yeniden gündeme getirilmesi temennisi ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA