2. OSB YOLU GENİŞLETİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2. OSB YOLU GENİŞLETİLİYOR


 

Yıllardır otoban bağlantı yolunun yapılmasını bekleyen Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin, genişleme alanı olan 2. bölgesinde yer alan yolun ihtiyaca yetmemesi nedeniyle gündeme gelen genişletme çalışmasına Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay çıktı.

KIYMET GÖKÇE

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminde gündeme gelen konuyla ilgili öncelikle İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonları’nın görüşü ele alındı. Komisyonların; Akdeniz İlçesi, 2. OSB ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Değerlendirme, Bertaraf ve Depolama Tesisleri Yolu güzergahına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebine onay vermesi ile yolun genişletilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Kararda şu ifadelere yer verildi; “Mersin İli, Akdeniz İlçesi, 2. OSB ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Değerlendirme, Bertaraf ve Depolama Tesisleri Yolu güzergahına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan açıklama raporunda; Yenitaşkent Anadolu Cam Sanayi ile 2. OSB güzergahındaki 20 m. en kesitli taşıt yolu ile başlayıp 12 m. ve 10 m. olarak azalarak devam eden yol genişliği söz konusu alandaki kullanımlara hizmet edememesi ve ağır vasıta araçlarının kullandığı bir güzergah olması nedeni ile yetersiz kaldığı belirtilerek, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile güzergahın devamında da yol genişliğinin 20 m. en kesitli taşıt yolu olarak devam ettirilmesinin sağlandığı belirtilmektedir.
Söz konusu plan değişikliği teklifinin, üst ölçekli planlarda verilen planlama kararları doğrultusunda bütünlüklü olarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonlarında değerlendirilmesi gerektiği anlaşıldığından, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin İdaresine İadesinin uygun görüldüğüne dair komisyon raporunun kabul edilerek, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince onaylanmasına, yapılan işari oylama neticesinde, mevcudun oy birliği ile karar verildi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA