BAKANLIK NÜKLEERDE TEK ADRES OLMA ÇABASINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKANLIK NÜKLEERDE TEK ADRES OLMA ÇABASINDA


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde; Akkuyu Nükleer Santrali için Büyükşehir Belediyesi’nden istenen imar düzenlemesi geri çekildi. Talebin geri çekilmesi, “Bakanlık düzenlemeyi kendisi yapmak istiyor” şeklinde yorumlandı.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelen, Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için yapılacak 380 TM Enerji İletim Hattı’na ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nda değişiklik yapılması ile ilgili teklifin ayrıntıları belli oldu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonları’nda görüşülen ve son meclis toplantısında ele alınan; Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan 380 kV Akkuyu NGS – Mersin 380 TM Enerji İletim Hattı’nın Büyükeceli Mahallesi’nde imarlı alan sınırları içerisinden geçtiği ve imar planı değişikliğinin bu yönde hazırlandığı vurgulanmıştı. TEİAŞ’in; kamulaştırma işlemlerinin durdurulması ve dosyanın iadesini istemesinin altındaki yatan nedenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tek söz sahibi adres olmak istemesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Hattın geçtiği mevkide gerekli imar planı değişikliğini direk kendisi yapmak isteyen bakanlık, nükleer ile ilgili çalışmaları tek elden yürütme gayretinde.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA