TARSUS LEZZETLERİ YARIŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS LEZZETLERİ YARIŞIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi işbirliği ile Tarsus’un yöresel lezzetlerinin yarışacağı 1. Tarsus Yöresel Yemek Yarışması düzenleniyor.

Belediyeden yapılana açıklamaya göre; yöresel lezzet bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Tarsus’un yöresel yemeklerini yaşatmak, tanıtmak, Tarsus’a ait orijinal tariflerin ortaya çıkarılması ve bunların hem yazılı hem de görsel olarak kayıt altına alınması amacıyla düzenlenecek olan Tarsus Yöresel Yemek Yarışması’nda ev hanımları hünerlerini sergileyecek, yöresel lezzetler yarışacak.

UNESCO’nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekleyen ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na Mersin ilinin de dâhil edilmesine katkıda bulunması açısından oldukça önem taşıyan yarışma, bu yıl ilk kez Tarsus’ta ikamet eden 37 ev hanımının katılımı ile haşlama içli köfte ve karakuş tatlısı olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek. Maharetlerine güvenen ev hanımları, tarifleri ve lezzetleri ile 16 kişiden oluşan jüri üyesini etkilemek ve dereceye girebilmek için mücadele edecek.
Geleneksel olarak üç ayda bir düzenlenmesi planlanan yöresel yemek yarışmaları ile Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla, Tarsus’ta bu yıl ilki düzenlenecek olan 1. Tarsus Yemek Yarışması 24 Şubat 2018 tarihinde saat 10.00’da, St. Paul Kuyusu’ meydanında gerçekleşecek.
Tarsus’un yöresel tatlarından olan karakuş tatlısı ve haşlama içli köfte olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek olan yarışma sonrasında birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.000 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca Tarsus yöresine ait diğer yemek ve tatlılarında sergilenebileceği özel bir alan oluşturularak, vatandaşların bu lezzetlerle buluşması sağlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA