MESİAD KENTE EL ATACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD KENTE EL ATACAK!


 

Yeni yönetimiyle basının karşısına geçen MESİAD, yeni dönemde kente dair projeler üreteceğini duyurdu. Dernek, özellikle kentsel dönüşüm ve TGS alanı ile ilgili projeler üreteceklerini açıkladı.

GİZEM EKİCİ

Mersin iş dünyasının çatı kuruluşlarından Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nde (MESİAD), yeni yönetim yarışı Hasan Engin’in zaferi ile sonuçlandı. Yeni dönemde kente dair proje üretmeye karar veren MESİAD, yarım kalan projelerin tamamlanmasını sağlamak ve üretecekleri projeleri anlatmak için basınla buluştu. Yönetim kurulu seçilen üyelerin tam kadro hazır bulunduğu toplantıda konuşan dernek başkanı Hasan Engin, Tevfik Sırrı Gür Stadı ve Askerlik şubesi güneyinde yer alan OYAK arazisinin çözümü için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

“YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Yeni dönemdeki amaçlarının, MESİAD’ın yarım kalan projelerinin tamamlanmasını sağlamak, bununla birlikte Mersin’de ve bölgede kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretmek olduğunu kaydeden Engin, “Bu bağlamda planladığımız projelerimizden sizlere bahsetmek istiyorum. Ruhsatları alınan termik santrallerin ve balık çiftliklerinin, şehrimizin turizmini engelleyecek biçimde değil, yeterli yasal uzaklıkta, ekolojik dengeyi bozmayacak bir şekilde kurulmasını takip edeceğiz. Şehrimizin özellikle Akdeniz ilçemizin, kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır. Bu kentsel dönüşüm semt ve ada bazında planlı bir şekilde yapılmalıdır. Bunu da yakından takip edeceğiz. Mersin Üniverstesi ile başlattığımız iş birliklerimizi, Toros ve Çağ Üniversiteleri ile genişleterek sürdüreceğiz. Mersin’in gelişiminin önündeki en büyük engel olan, birlikte hareket edememe durumu, bizim için çok önemlidir. Bu bağlamda Mersin dayanışması için bütün oda, birlik ve dernekler ile iyi ilişkiler kurarak güçlü Mersin lobisini yaratmaya çalışacağız. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bütün belediyelerle iyi ilişkiler içerisinde çalışarak 4’üncü çevre yolunun açılması, 2’inci çevre yolunun batı aksının Davultepe  ve Tece’ye kadar uzatılması doğu aksının da Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) kadar açılmasını sağlamak için görüşmeler yapacağız” dedi.

“BÜTÜN KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ”

Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) genişleme alanlarının hayata geçirilmesi için OSB ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüteceklerinin altını çizen Engin, “İhalesi yapılan, otoyol-OSB bağlantı yolunun biran önce başlaması ve alın gişelerinin bu kavşağa alınması için girişimlerde bulunacağız. Mersin Serbest Bölgesi genişleme alanı ve bölgedeki mülkiyet sorunlarının çözümü için kurumlarla ortak çalışmalar yürüteceğiz. MESİAD’ın kuruluşu kadar eski ve MESİAD’ın en önemli projeleri arasında yer alan Tarsus kıyı kesiminin yatırıma dönüşmesi için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdüreceğiz.  Mersin ana konteynır limanının ve liman bağlantı yollarının açılması için bütün kurumlarla ortak çalışacağız” diye konuştu.

“TGS’Yİ KENT MEYDANI YAPACAĞIZ”

Yıllardır tartışma konusu olan Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında bulunan alanla ilgili de konuşan Engin şöyle konuştu: “Tevfik Sırrı Gür Stadı (TGS) ve Askerlik şubesi güneyinde yer alan OYAK arazisinin takasla mülkiyet sorununun çözümü ve kent meydanına dönüşümü için çalışmalar yürüteceğiz. MESİAD’ın projelerinden olan bölgemizde de tek olma özelliğini taşıyan Gülek Kar Boğazı kış turizm projesini bölge bazlı öne çıkartacağız. MESİAD ve Mersin için üreten ve istihdam sağlayan herkesin yanında ve tam destek olacağız. Ayrıca Çukurova SİFED içerisinde birlikte olduğumuz, Adana STK’ları ile yürüteceğimiz iyi ilişkiler, bölge için önemli birliktelikler getirecektir. MESİAD ve bölgemiz için istihdam ve beceriye yönelik, ulusal ve uluslararası projeler yazıp, hibe programlarından faydalanacağız. Bu bağlamda Avrupa Birliği hibeleri için ön görüşmelerimiz tamamlanmıştır. Havza ekonomisi ve yatırımları için Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerini içine alan DASİFED ile ortak çalışmalar yapılacaktır. Konya, Karaman,Taşucu Seka Liman  bağlantısı, demiryolu projesi için, Meram Kalkınma Ajansı ve bölge STK’ları ile ortak lobi faaliyetleri yürütülecektir. İpek demir yolu projesi ile çalışmalar yapılacaktır. Tüm bu saydığımız ve hayata geçirmeyi planladığımız projeler için, siz değerli arkadaşlarımızla yoğun bir iş birliği içerisine girmemiz gerekmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA